От х:

Днес в x:

Янко Митев: И в КДК купуват избори

И в Клуба на дейците на културата купуват избори. Това заяви актьорът Янко Митев след отчетно - изборното събрание на организацията снощи, на което Ели Видева бе отново избрана за председател. Той нарече вота грозна манипулация.

Половин час след обявявеното начало на събранието, напълно организирано и под строй, само без маршова стъпка, в залата влязоха 20 ученици. Носеха лист с написани имена и събраната сума за членски внос, за да имат право на глас, разказа актьорът и ги определи като изборни туристи. Той предложил събранието да бъде отложено, тъй като уставът не е спазен - събранието трябвало да се проведе преди месеци. Освен това не били поканени представители на повечето творчески гилдии в града, а присъстващите нямали ясна визия за бъдещата дейност на организацията.

При окаяното финансово състояние на клуба, в касата има само 4 лева, наемателят на заведението дължи 8 800 лава за 11 месеца и при дадената му възможност да се изкаже получи бурни ръкопляскания от учениците, без въобще да съобщи смята ли да се издължи, негодува Митев. Той смята, че е крайно време общината да обърне внимание как се стопанисват дадените безвъзмездно от нея клуб и собственост.

Аз се съобразявам с волята на членовете, контрира председателят на КДК Ели Видева. Тя обясни, че учениците, които са били на събранието, редовно присъствали на творческите сбирки, организирани от клуба, и имат пълното право да станат негови членове. За това, че Янко Митев не ги е виждал, нямам вина, обясни Видева. Според нея няма никакво основание събранието да бъде отложено, тъй като се провежда в рамките на тази година.

Тя не се съгласи и с твърдението, че не са поканени представители на различните арт гилдии в града.

Поетесата отхвърли и упрека, че КДК няма програма за дейността си. Има проекто - решения, някаква база, но ние сме отворени към всякакви идеи, каза тя.

За некоректните наематели на заведението на КДК обясни, че е получила уверение, че част от задължението ще бъде погасено до Нова година, следващата вноска трябва да е преведена до 27 януари. Ако това не се случи, ще се търсят нови наематели, допълни Ели Видева.

Не мога да разбера какво иска Янко Митев, заключи Видева.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини