От х:

Днес в x:

Ели Видева пише 10-та глава в "Невъзможен дебют"

Хасковската поетеса и председател на КДК Ели Видева е част от иновативния радио проект на програма „Христо Ботев“ "Невъзможен дебют". Риалити романът се излъчва всяка неделя от 19.30 часа.
Предаването се прави от Емил Янев, Кин Стоянов, Калина Станева и Георги Стефанов.
„Идваха отдалеч, чертаейки посока в своята „ЧЕРНОВА“, от различни точки на страната. София, Шумен, Пловдив, Търново…, до Хасково“-въведението е на Тео Буковски и Симеон Аспарухов.
В ефир в „написването“ на романа участват на щафетен принцип 12 разказвачи. Някои от тях са част от лауреатите и участниците на единствения по рода си конкурс за дебютна литература у нас „Южна пролет“, който се провежда от десетилетия през април в Хасково. Сред тях е и Иван Вълев, който е носител на Бронзовия пегас за поезия за дебютната си „Завой“ от 46-тото издание, тази година, на „Южна пролет“.
Всеки от разказвачите в радио романа вкарва своя сюжетна линия, като следва обаче и предходните глави. В коя посока ще завие колективният разказ-това е непредвидимо. Гостът разказва своята глава, но преди това е предварително записана ретроспекция, преразказ, резюме на разказаната история дотук.
Ели Видева е автор на десета глава "Тайните изплуват".
"Този проект е работа на една общност, създадена покрай Южна пролет. А това е смисълът на литературните дни-да събират авторите, да ги запознават. Това най-много ме радва- че Южна пролет не приключва през април в Хасково...", казва Ели Видева.
Haskovo.net
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ба
    баба Илийца
    17 -1
    16:38, 30 дек 2018
    Тия от КДК поети писатели така наречена интелигенция са се затворили в себе си пишат умуват радват пси се без да се интересуват че извън клуба и в държавата всичко върви на провал Казват че интелигенцията трябва да поведе хората към промяна за добро И в града и в страната интелигенцията това като че ли не я интересува Хайде весела нова година
  • 2
    Еж
    ежко
    9 -1
    19:01, 30 дек 2018
    Тези книжки май се издават в ограничен тираж само за познати и приятели с автограф.
  • 3
    Ба
    Баба Мерджанка
    5 -1
    05:47, 31 дек 2018
    Сва баби е шантав проект.Ама сия дяца след резиля си зъ земат ли някой лев ?
  • 4
    Ни
    Николай
    2 -3
    14:05, 31 дек 2018
    Помня я,като една добра учителка.
  • 5
    Ъп
    Ъптекар
    1 -1
    15:45, 31 дек 2018
    Каквито учениците такава и учителката!
Последни новини