От х:

Днес в x:

"Приказна вселена" за малките с отправка за големите

Дали джуджетата са малки само на ръст, и дали великаните са големи само на думи...Дали малките  не са всъщност големи заради вдъхновяващо големите си мечти...?

Порастваме ли и днес спрямо мечтите си, следвайки посланието:Човек е  толкова голям, колкото са големи мичтите му?

Ако сега нямате отговор на тези въпроси, може да го потърсите или просто за да се замислите за това в театъра.

Предложението идва от най-новото премиерно заглавие в афиша с детски спектакли на Хасковския театър този сезон "Приказна вселена". Текстът е на Петър Ванчев по книгата му “ Тебеширени приказки”.

Приказната постановка e режисирана от Янко Митев. Сценографията е на Нина Данева, която е и автор на куклите.

Пиесата е със специалното участие на доц. Веселин Койчев, автор на музиката. Приказния свят пресъздават актьорите Силвия Предова, Петър Влайков, Димитър Атанасов и Катя Бръмбарова.

Те ще пренесат малките и порасналите зрители на приказни планети, където джуджетата с чести помисли могат да летят, а големите им мечти ги превръщат във великани. И там, където огромните великани обзети от ниски страсти са по-малки от най-малките джуджета.

Приказното усещане ще е неописуемо и заради спецефектите, разработени за пиесата. Целият звуков и светлинен арсенал на театъра е впрегнат, за да допренесе за магията на междузвездната приказка.

Пътуването започва на 8-ми октомври /вторник/от 19 ч. За пропусналите полета възможността се дублира в неделя, на 13 октомври, от 11 часа.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини