От х:

Днес в x:

Хлопват кепенците на Червения кръст под носа на бедните

Здравният медиатор Семра Младенова неохотно отвори вратата

Час по-рано бяха хлопнати днес кепенците в пункта на Червения кръст за раздаване на помощи в квартал Република в Хасково. Той се помещава в здравния център. Въпреки обявеното работно време до 17 часа, вратата бе заключена няколко минути след 16 ч., установи проверка на Haskovo.net. Неколцината останали на стълбите бедняци се колебаеха дали да чакат или да се върнат на следващия ден.

След няколкоминутно тропане по стъклото вратата отвори Семра Младенова, здравен медиатор в квартала, която раздава пакетите като доброволец на Червения кръст. Тя обясни, че искала да си отиде по-рано, защото имала семейство и деца. Допълни, че от сутринта била обслужила 500 души и е много уморена. Въпреки това обаче поднови раздаването на пакетите с хранителни продукти.

От днес Червеният кръст в Хасково раздава помощи от интервенционните запаси на ЕС – захар, ориз, макарони, спагети, бисквити. Пунктът в Република е сред най-големите в града.

От Червения кръст обясниха, че във всички тях работят доброволци, които са сключили граждански договори. Работата им по раздаването на помощите обаче е платена. Оттам допълниха, че кампанията ще продължи три седмици и няма да остане човек, който да не си ги получи.

Haskovo.net

P.s. След публикуването на този текст в редакцията на Haskovo.net се обадиха от Червения кръст и уточниха, че според договора им със Семра Младенова работното време на пункта е от 9 ч. до 16 часа. На вратата обаче имаше залепено друго работно време - до 17 ч.

 

 

 

Част от чакащите пред заключената врата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини