От х:

Днес в x:

Семо Чоков прикрил Батко за прегазеното тракийско светилище

Семо Чоков

Техническият ръководител на строящия се участък на автомагистрала „Марица“ - Семо Чоков, прикрил пред разследващите ролята на тогавашния шеф на фонд „Пътища“ Веселин Георгиев, известен като Батко, за унищоженото тракийско светилище по трасето на аутобана. Това стана преди няколко години, когато се изграждаше магистралата. Булдозерите на строителите нахлуха в района на разкопките и унищожиха ценни археологически находки, все още неизследвани от учените. По случая тогава се вдигна много шум, а Семо Чоково бе изправен пред съда и отнесе година и половина условна присъда.

Днес пред репортер на Haskovo.net Семо Чоков, който отново е ръководител на обекта призна, че заповед за пускането на булдозерите в неизследваното тракийско светилище е дал тогавашният шеф на пътния фонд Веселин Георгиев, който сега е подсъдим за източването на агенцията.

Двамата синове на Семо Чоков също са пътни инженери и работят по шосетата на страната. Семейството е от Смолян. Това обяснява нежеланието на баща им преди години да посочи пред разследващите истинския виновник за унищожаването на историческия паметник по трасето на магистралата. Иначе цялото му семейство вероятно щеше да се окаже на улицата.

Днес Семо Чоков отново отказа да застане пред камерата, дори да говори по други теми.

По 2.7 километра на ден асфалтово покритие полагат на ден по трасето на автомагистрала „Марица“. Пусковият срок е 15 август, обявен от премиера Бойко Борисов, който се зарече пред медиите, че лично ще дойде на магистралата да резне лентата.

Как се полага асфалта в последните дни от срока вижте след малко във видеоматериала.

Тодор Кръшков

 

Техниката по магистралата е мобилизирана и работи ударно

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини