От х:

Днес в x:

-2 °C

EVN: Вдигаме цените защото НЕК ни извива ръцете

Золфелнер/в средата/ и Чемширов/вдясно/ хвърлиха вината върху НЕК

В държавната комисия по енергийно и водно регулиране са късогледи. Така генералния мениджър на ЕVN за България Йорг Золфелнер коментира решението на ДКЕВР за повишаване на цените на тока от 1-ви юли. За абонатите на ЕVN сред които са и хасковлии, сметките скачат с 1.39% . Токът вече ще струва 17.8 стотинки дневна и 11.9 стотинки нощна тарифа. Това обаче били най-орязаните тарифи в страната, оплакаха се от ЕVN. Недоволството на енергопреносното дружество обаче идва от друго.

„ Това повишение ни дава 20 млн повече от битовите абонати. В същото време НЕК ни увеличи цената на електроенергията с 8.4 %, което прави разходите ни по закупуването на ток по-високи със 70 млн. Взимат ни 50 млн. Как да се развиваме и инвестираме“ емоционално обясни Золфелнер. Дружеството било 10-я работодател в България със 6 хил работни места, направило е инвестиции за 618 млн лева и е свело технологичните загуби на ток по мрежата с 12 %. Това спестило на държавата 400 гигаватчаса електроенергия-мощността на една електроцентрала в Родопите. Спестяването на изграждането и е подарък на България в кризата, поясни ръководството на ЕVN. За капак, им взимат пари.

Щетите които дружеството ще претърпи в рамките на следващите 12 месеца поставя под съмнение инвестиционната им програма. За Хасково и региона тя е близо 5 млн лева и включва изграждането на мрежи със средно и ниско напрежение в областния град и в Харманли, Стамболово, Любимец и Свиленград.

ЕVN не плаща неустойки за некачествен ток, обяви директорът регулаторен мениджмън Гочо Чемширов. Съвсем различно е ако някой абонат е понесъл щета по вина на дружеството. Тогава изплащаме обезщетения, ако има такъв дайте го насам, с готовност допълни Чемширов.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
27 ное 2020
Последни новини