От х:

Днес в x:

Кенана и останалите вили остават с калпав ток

Токът на Кенана ще продължи да създава проблеми на обитателите на квартала

Токът който захранва вилите край Хасково, няма да промени характеристиките си. В пръстена от 7-те вилни зони ще има проблеми. Те са следствие от 30 годишно безконтролно строене на вили, захранвани от частни елмрежи, липса на регулация и др. Така обобщи ситуацията ръководителят на КЕЦ Хасково Атанас Хаджиев на въпрос на Haskovo.net ще промени ли инвестиционната програма на EVN лошото качество на тока в крайните квартали.

„Мрежите, които съществуват там са предвидени главно за осветление. Не за други нужди“ коментира Хаджиев. EVN не може да промени това, официално обяви генералния мениджър на EVN за България Йорг Золфелнер. „За да построим нова мрежа ни трябва разрешително за строеж и ПУП/подробен устройствен план/. ПУП няма“. Разрешителните за строеж се дават толкова бавно, колкото е възможно, допълни австриецът. „За едно разрешително за строеж ни искат толкова документация, колкото за строеж на хотел с 500 легла“. На фона на това, от EVN се учудват на многото построени вили в тези райони. „Също са необходими разрешителни нали?“деликатно прехвърли топката към местната власт Золфелнер. Иначе EVN реинвестира цялата си печалба, така че имали доброто намерение да подобряват елетропреносната мрежа навсякъде, допълни той.

Вилните зони на Хасково нямат влязла в сила улична регулация, признаха от отдел "Архитектура." Това обаче не е пречка на Енергото, ВиК или което и да е дружество да работят по обекти, категорични са от там. Тази възможност е дадена в ЗУТ /закона за устройство на територията/, освен това общината отговаря положително на всички молби на тези дружества за извършват ремонтни дейности или да реализират инвестиционни програми в крайните квартали. За всички вилни зони с изключение на Куба има изготвена улична регулация. Тя обаче се обжалва в съда и затова още не е влязла в сила, уточниха настоящото положение в крайните квартали от местната администрация.

Г.Христов

Ген.мениджър на EVN Йорг Золфелнер не даде надежда за добро захранване на крайните хасковски квартали
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини