От х:

Днес в x:

В болницата потресени: връщат пари за свършената работа

От сестрите до лекарите, всички в болницата ще връщат пари

Лекарите от хасковската болница ще връщат „надвзети“ пари по клинични пътеки. „Добрата“ новина е била съобщена от главната счетоводителка на болницата след срещата със здравния министър Анна-Мария Борисова. Вчера стана ясно, че до края на годината всички в областната МБАЛ ще получават само твърдата си заплата без възнагражденията по клинични пътеки. Днес новината е, че взетите вече пари за излекувани пациенти през февруари и март ще трябва да се връщат.

Това са излекувани хора. Стойността на лечението е по разценки на Касата. Никой не е оспорвал, че това са реално извършени дейности. Значи ще връщаме пари за свършена работа, недоумяваха потресените лекари. Вариантът е вече платените суми да се удържат от бъдещи заплати.

„Остават ми 7 години до пенсия и броя всеки ден“, коментира шефът на хирургията д-р Живко Атанасов. Преди 15 години при такива условия нямаше да стоя тук и 1 ден, добави той. Двама лекари от отделението вече са напуснали. Според новата схема на заплащане сестрите остават със заплати по 250 лв на месец и вече си търсят друга работа.

Месечната заплата на шефа на хирургиите е 580 лв

„Тези от ГЕРБ ме излъгаха. Съжалявам, че гласувах за тях. Коя е тази /министър Борисова б.а./, че ще казва колко хора трябва да се лекуват в болниците и да съкращава еднолично легла“ избухна и шефът на ортопедията д-р Румен Иванов.

ГЕРБ ни излъгаха, те съсипват здравеопазването смята шефът на ортопедия д-р Румен Иванов

Повече за реакцията на лекарите след поредната „добра“ новина и какво ще се случи оттук нататък в хасковската болница, вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини