От х:

Днес в x:

Хасковлия заработил четвърт милион лв. за 2009-а

Честна данъкоплатка се отчита на държавата

Хасковлия е физическото лице, платило най-големия по размер данък върху доходите по време на тазгодишната данъчна кампания. В нея се приемаха декларации за доходите от 2009, а до 30-ти април се внасяха данъците. Хасковлията който е едноличен търговец, внесъл накуп 37 хиляди и 400 лв. Това са доплащания, защото има и авансово внесени суми, уточниха от местното данъчно. Иначе ако тези 37 хиляди са всички, внесени в бюджета данъци, то те са 15 процента от доходите на хасковлията за 2009-та, които по просто изчисление излиза че са около четвърт милион лева.

В челната „тройка” са още жител на община Минерални бани и още един жител на Хасково. Тримата общо са допринесли за републиканския бюджет с близо 79 000 лева.

20 402 декларации за доходи прие тази година Офис Хасково на НАП. Всяка трета декларация е изпратена до приходната администрация по алтернативен път – чрез пощите или интернет. 1075 души са използвали електронните услуги на НАП, което е почти 2 пъти повече спрямо миналата година. Тогава интернет бяха предпочели 656 човека.

На 723 клиенти хасковският Офис е възстановил надвнесен данък. Повод за това е ползването на различен вид данъчно облекчение – заради взет ипотечен кредит за жилище, сключена застраховка „Живот”, удостоверение от ТЕЛК и други.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини