От х:

Днес в x:

Кърджали ще си хвърля боклука в Хасково?

Кърджали и още седем общини от Източните Родопи ще возят боклука си до Хасково години наред заради провала на строителството на депото за твърди битови отпадъци край село Вишеград. Това е съобщил кметът на Кърджали Хасан Азис. Haskovo. net потърси за коментар кмета на Хасково Георги Иванов."От вас научавам. Готови сме да приемем боклука на Кърджали, от това дори може да се печели, коментира той и уточни, че това ще е възможно след изграждане на сметището край Гарваново на стойност 1 милион лева.

Строежът на депо за битови отпадъци край село Вишеград е напълно блокиран заради бездействието на Министерството на околната среда и водите и консорциума-изпълнител Униленд-Сиконко-Униеко. Причината са търкания по финансовите параметри на проекта.

Скандалът е грандиозен, защото сметището край Кърджали се изгражда по проект на програма ИСПА. Европейското финансиране е на стойност 14 млн.евро. Правителството осигури още 10 млн. лева, а министерството на финансите отпусна допълнително 3 млн.лв.

Обектът трябва да бъде завършен до края на тази година, за да може да се оползотворят средствата по европейската програма. Прогнозите на МОСВ, че няма да се изпълнят повече от 30 процента от строителните работи.

Ако обектът не бъде завършен до края на годината България ще трябва да върне 4 млн. лв. на Европейския съюз.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини