От х:

Днес в x:

Закриват половината болници в областта? Защо преходът не роди Ботев? Преглед на печата

Закриват половината болници в областта, пише в заглавие на първа страница „Новинар юг”. Те не покриват критериите за категоризация. Нито една не е в най-високата – трета категория. Половината отделения в МБАЛ Хасково са във втора, а в първа са здравните заведения в малките общини. Те ще стават хосписи.

ДПС дърпа стола на герберка, пише в акцента на втора страница. Съпругата на шефа на хасковския зоопарк д-р Ясен Стайков – д-р Десислава Стайкова, става от шефския стол на бившето БКС в Минерални бани. Доганистите предлагат за мястото Мюмюн Ибрям.

Лъжеполицаи пребиха и ограбиха Али в Орлово, пише в акцента на криминалната страница. Случаят е от вчера призори. Истинските полицаи търсят мнимите си колеги.

Марииновци бранят школо от ромите, пише още на страницата. ОбС Димитровград реши да настани в бившето училище „Христо Ботев” 45 ромски фамилии, но комшиите скачат с подписка.

Днес Ботев щеше да е безработен, казва в интервю от 4 страница поетът Румен Леонидов.

Атанас Ванчев дьо Траси и Хасково – невъзможна лобюв, пише на 6 страница. В материала се прави опит да се опише житейския път на хасковлията, пожизнен член на френската академия на изящните изкуства и лауреат на куп престижни награди. Защо в Хасково го отсвириха? От текста не става много ясно защо, но публикацията май ще има продължение.

Вчерашната акция на мнимите полицаи е водеща новина за „Хасковска Марица”. Другият акцент от първа страница е съпругата на зоошефа на Хасково д-р ясен Стайков, която може би няма да е началник на „Стройкомерс” в Баните . Защо пък доктор трябва да е шеф на бившето БКС? Защото е член на ръководството на ГЕРБ. Това е гледан до втръсване филм.

И Бербатов призна Сашко Андреев, пише на 4 страница изданието. Майсторът на компютърна графика получи награда от фондацията на Димитър Бербатов.

Защо преходът не роди Ботев? Под това заглавие вестникът публикува интервю с Боян Ботйов, правнук на генерал Кирил Ботйов, брат на Христо Ботев. Може би  наистина причината е в генетичния материал, допуска историкът.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини