От х:

Днес в x:

УНСС Хасково чака 150 нови студенти

Доц. Веселка Павлова, зам.-ректор на УНСС

150 нови студенти очаква хасковският филиал на УНСС за дистанционно обучение в предстоящата кандидат-студентска кампания, обяви днес заместник ректорът на ВУЗ-а доц. Веселка Павлова. 100 от местата са за специалността „Икономика”, а 50 – за „Бизнес администрация”. Семестриалната такса за бакалавърската степен е само 150 лева, защото е държавна поръчка, обясни доц. Павлова.

За магистърска степен студентите трябва да се бръкнат по 800-900 лева, в зависимост от избраната специалност.

Регионалният център за дистанционно обучение е пилотен проект на образователното министерство и бе открит тържествено в присъствието на президента Георги Първанов преди две години. Сега в него се обучават около 250 студенти в различни специалности.

Слухове за закриването на филиала принудиха ръководството на учебното заведение да даде този брифинг, призна директорката на центъра в Хасково доц. Лилия Йотова. По думите й обаче университетът няма никакво намерение да закрива филиалите си, а напротив – ще ги доразвива и разширява. Дистанционната форма на обучение е много удобна за работещи студенти, за майки с малки деца, за всички, които искат да се развиват и укрепват професионалното си израстване, допълниха от ръководството на центъра.

Според тях обаче има проблем при попълването на бройките – много от хасковските кандидати не покриват изискванията на ВУЗ-а и балът им се оказва недостатъчен за влизане. Повече от 30 на сто от студентите във филиала са от София, допълниха от центъра.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини