От х:

Днес в x:

Хвърлят 100 кубика морски пясък върху хасковските тенис кортове

Централния корт е точно срещу верандата на ресторанта

100 кубика ситен морски пясък ще бъдат използвани за покриването на централния корт комплекса на Кенана, при превръщането му в игрище за плажен хандбал. По план, застилането с пясък на землената настилка/клей/ трябваше да започне днес, с материал от поречието на река Арда. Оказало се обаче, че пясъкът бил прекалено едър, 4-ти размер, обясни стопанинът на тенис-кортовете Румен Балкански. Той бил невъзможен за провеждане на нормални мачове по плажен хандбал. Необходим бил пясък с размер 2-ри или 3-ти, тоест морски. Другият вариант е да се закупи от някоя от строителните фирми в региона.

„До дни ще се започне“ потвърди Балкански. Подготвителните мероприятия вече са стартирали. Съдийския стол е демонтиран, осветителните тела са изнесени от нивото на корта, горе над седящите местта. В момента протичат довършителни монтажни работи по превръщането на корта в хандбална площадка.

Странно мълчание обзе свързаните с тениса хора в града. Повечето нямаха мнение/добро или лошо/ по въпроса, макар че засипването на клеят с пясък окончателно променя предназначението на корта. Там вече тенис не може да се играе.

Изграждането на площадката е заложено в договора м/у Балкански и местната община, гласуван от общинския съвет, според който комплекс тенис-кортовете се предоставя безвъзмездно на бизнесмена за срок от 20 години. В замяна, бизнесменът изгради със собствени средства два покрити корта, които ще бъдат използвани и като база за националния отбор на България.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини