От х:

Днес в x:

Държавата не дава пари за дупките, Димитровград тегли кредит

Дупките по околовръстния път на Димитровград си стоят

Държавата няма пари за реконструкция на околовръстните пътища на Димитровград, заради чийто дупки преди месец протестираха общински съветници, земеделци, шофьори и граждани. Тогава те настояваха правителството и ресорните институции да ремонтират пътните отсечки заради лошото им състояние. След разговори на димитровградския кмет и местни депутати в Министерството на транспорта е станало ясно, че разрушения път не е предвиден за ремонт. От там се оправдали, че има и забавяне на пари по програма ИСПА, което допълнително усложнявало ситуацията. Друг мотив, с които са отказани пари на общината, е липсата на проект.

Кметът Стефан Димитров каза, че общината е готова сама да финансира проектирането на пътя и предложи на общинарите да одобрят докладна, че възлагат изработването на необходимите документи. След това обаче готовия проект ще бъда придвижен до ресорното министерство, което да извърши реконструкцията.

Над 33 000 кв.м. път ще бъде асфалтиран тази година в общината, се разбра на днешната сесия. Парите ще дойдат от банков кредит, за който общинарите дадоха съгласието си днес. Минималният му размер ще е до 1 750 000 лв. Администрацията е пресметнала, че издължаването може да стане на равни вноски за срок от 4 години.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини