От х:

Днес в x:

Деян от Узунджово оставен зад решетките за убийство

Деян Русев (вдясно) влиза в съда

20-годишният Деян Русев от Узунджово остава зад решетките с постоянна мярка „задържане под стража“. Това реши днес състав на хасковския окръжен съд. Срещу Деян Русев са повдигнати две тежки обвинения – в убийството на 19-годишния Иван и в опит за убийство на 29-годишния Божин.

Убийството на 19-годишното момче стана в нощта на Въскресение в селската кръчма „Клуб 69“. Пиянската разправия била за дребна сума от порядъка на 40-50 евро. На помощ на Иван се притекъл Божин Божинов, който също пострадал при инцидента – бил наръган в гърдите. След престой в хирургията той е бил изписан за домашно лечение.

Иван издъхнал в хасковската Бърза помощ минути след мелето. Според очевидци Деян отнесъл удари, блъскане и ритници, преди да извади ножа. Свидетели, цитирани днес в съдебната зала от адвокатката Лиляна Сарова, видели Деян да влиза в заведението с нож на кръста. 30-сантиметровият нож бил открит след инцидента в дома на Деян. На пода в заведението пък останала локва кръв.

Има достатъчно обосновано предположение, че Деян е извършител на двете престъпления, прецени съдът. И за двете се предвижда наказание над 10 години затвор, ако вината му бъде доказана.

И днес в Узунджово има засилено полицейско присъствие, казаха за Haskovo.net местни жители. Къщите на Деян и на жертвата Иван са на около 50 метра една от друга и полицаите вероятно се опасяват да няма вендета, допълниха хората.

Според тях Узунджово, както повечето села, е занемарено откъм охрана и полицейско присъствие. Тук масово се карат коли без номера, пияни сядат най-редовно зад волана, мотористите пък шпорят без каски, казаха узунджовци.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини