От х:

Днес в x:

Лекари от Вътрешно и ОАРИЛ закърпиха графика на Спешно

Лекарите в спешно трябва да взимат съдбоносни решения за секунди

Лекари от 3-те вътрешни отделения и ОАРИЛ/интензивното/ в областната МБАЛ, попълниха графика на спешно отделение. Поради липса на желаещи, имаше опасност от днес Спешното да осъмне без достатъчно доктори. След напускането на ординатора , на щат в отделението остана само началникът му д-р Димитър Кючуков.

Удвояването на заплащането от 40 на 80 лв на дежурство от 1-ви април обаче, изкуши 10 лекари да се включат в графиците. Повечето са млади специалисти, но имат вече годишен стаж в болницата, а някои са работили и в Спешно, уточниха от ръководството на болницата. Личат имената на познатите д-р Енвер, д-р Драгоев, д-р Колева. Част от лекарите ще съвместяват работата си с придобиване на специалност. Така например д-р Колева ще специализира гастроентерология.

Вливането на лекари дойде съвсем навреме, защото за последните седмици преминаващите през Спешно са скочили с над 10 %, коментира директорът д-р Тодор Пандов. Според него, критичната ситуация в отделението едва ли ще се повтори, след корекцията на трудовото възнаграждение.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини