От х:

Днес в x:

Футболна среща между ветераните от футболен клуб „Черногорец“ с. Ноевци и ПФК „Левски“ ще се изиграе тази събота

Приятелска футболна среща между ветераните на домакините от Черногорец и ПФК Левски ще се играе тази събота в брезнишкото село Ноевци. Това съобщи за БТА Станислав Стойнев - президент на Черногорец.

Спортната проява, предвидена за 18:30 ч., е част от празничната програма по повод традиционния землячески събор на селото и възстановяването на регистрацията на местния футболен клуб.

В състава на „сините“ от София ще се включат както по-млади футболисти, така и легендарни имена, сред които Станислав Ангелов, Милан Коприваров, Емил Спасов, Ангел Станков, Войн Войнов, Илиян Симеонов и др.

Преди мача на ветераните среща ще има и между мъжкия отбор на Черногорец и юношите старша възраст на ПФК Миньор (Перник).

Организаторите са предвидили томбола със специални награди за зрителите. Сред артикулите ще са оригинални тениска и шал на Левски, футболна топка и екип на Черногорец и др.

„Идването на ветераните на ПФК Левски в Ноевци се случва за четвърти път и се превръща в истински празник за населението. Селото са посещавали три пъти и легендарни футболни имена от ЦСКА. С настъпването на Ковид пандемията традицията за кратко се преустанови“, отбеляза Стойнев.

Той коментира, че стадионът на Черногорец, на който се провеждат тренировките и домакинските срещи, е целогодишно поддържан с безвъзмездния труд и желание на много местни жители. Специално за празника на селото са почистени и боядисани трибуните.

„Всяка седмица съоръжението се коси и валира с техника, осигурена от местен земеделски производител. Мечтата ни е със съдействието на Община Брезник да изградим поливна система на съоръжението, което ще позволи да се ползва и от други гостуващи професионални спортни клубове. Планираме да изградим и детски кът за най-малките ни фенове, непосредствено до съблекалнята“, каза президентът.

Стойнев отправи апел за спиране на реваншизма сред футболните клубове с различно мислене спрямо ръководството на Българския футболен съюз, какъвто е и „Черногорец“. На играчите той пожела здраве, спортсменска игра и бъдеще за футбола у нас.

 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини