От х:

Днес в x:

Белия влиза в съда за отвличане на инвалид

Антон Белия

Обвинителният акт за отвличане срещу Антон Божиков, с прякор Белия, е внесен в деловодството на окръжния съд в Хасково и в едномесечен срок процесът срещу него трябва да започне. На подсъдимата скамейка застава и съучастникът му Митко Митев от Оброчище, община Гълъбово. Белия е в ареста от април миналата година, а Митев е с мярка за неотклонение „парична гаранция“.

В началото на април миналата година бе отвлечен 59-годишния инвалид Руси Русев от с. Стамболийски. Той бе похитен от трима души и държан два дни в къща в село Оброчище. За тартор на групата от полицията посочиха 35-годишния Антон Божиков - Белия. Той е с богато криминално досие – от кражби, побоища и хулиганство до сводничество.
Дни преди отвличането Руси Русев, който имал слабост към алкохола, бил подведен да подпише договор за покупко продажба на къщата си в Стамболийски. Сделката била изповядана при хасковски нотариус. По документи къщата била продадена за 12 000 лв. Русев обаче твърди в жалба до полицията, че не е получил нито лев.
По данни на жители на Стамболийски поради близостта си до областния град имотите в селото вървят по трийсетина лева квадратния метър. Имотът на Русев е около 3 декара, или по средни пазарни цени той струва към 90 000 лева, по сметките на стамболовци.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини