От х:

Днес в x:

Джипитата прецакани от Касата. ВиК пуска багерите от 8-ми март. Преглед на регионалния печат

„ВиК пуска бегерите от 8-ми март” съобщава във водещо заглавие „Новинар Юг”. Според управителят Петко Стойчев повсеместната акция срещу длъжниците на ВиК ще бъде из целия район на водното дружество не само из областния град. Той се бил разбрал с кмета да не кърти новоположения асфалт. На всички останали места обаче ще се прекъсват водопроводи. Битови абонати дължат за вода над 3.4 млн лева припомня вестникът.

„Джипитатата бесни касата ги фалира”-челно заглавие във вестника. В понеделник хасковските общопрактикуващи обявяват бойни действия на касата. Тя не им е превела парите още за януари.

„Два трупа след 100 метров полет” Димитър Генчев и Стефан Митев от Свиленград намериха смъртта си на Е-80 след като колата им се е търкаляла 100 метра встрани от пътя. Висока скорост и разбит път са вероятната причина за трагедията.

„Сами си правим асансьорите ковчези”. Не в смисъл сами да ги произвеждаме, а че правим безопасните при поддръжка съоръжения, смъртоносни капани. Асансьорите масово са произведени през 1970-та година. Тогава е нямало уред за контрол на претоварването. Инсталирането му струва от 400 до 2000 лв.

„Над 1 бон ще взимат школски директори” Но само тези с училища над 1400 ученици уточнява началникът на образователния инспекторат Иван Панайотов. Такива училища в хасковска област няма. С новите промени за кариерно развитие на учителите, директорите на големите училища ще получават около 790 лв.

„Гола за два бона? Малко са” Снимка на усмихнато полегнало момиче от Димитровград. Тя се казва Яница и е фотомодел. Освен че има поне ДВЕ причини да е на 1-ва и 7-ма страница на вестника, тя поразява и с крилата мисъл, изразена в заглавието. Наистина не всичко е въпрос на пари. Всичко е въпрос на повече пари!

„Джипитата прецакани от Касата” започва обзорът на новините от вчера вестник „Хасковска Марица” По познатия проблем, забавянето на парите от Касата, джипитата обмислят следното решение-на ден ще спират работа за по 1 час. Това си е ефективна форма на протест. Има и възможност всеки лекар сам да реши дали да скъса договора си с Касата и да започне на частно. Много от съсловието вече отдавна са решили и са отпрашили за чужбина. Вече в областта има населени места без нито един лекар, а в други, при това общини има по…един.

„Вузове дублират изпитни дати” Гадната тактика в борбата за студенти, сиреч пари, предприемат част от по- невзрачните университети. Датите им до милиметър съвпадат с датите на конкурентни висши учебни заведения. Така ВУЗ-овете си гарантират минимален прием. Изход от ситуацията са предварителните изпити, чиито оценки са напълно равностойни на редовните.

„Викат на разпит ченге за Дявола” Дявола е Ангел Димитров който миналата година след пиянска свада уби свой приятел. В същото време се разбра че хасковската прокуратура дава на съд Антон Божиков, познат като Белия за отвличане.

„Баща на удавено момче намери смъртта си на Е-80” По темата за катастрофата край Свиленград. Вестник „Марица”добавя щрихата че семейството на водача Димитър Генчев сякаш е прокълнато-неговия син се удавил на 13 години край Видин.

„Водата на ябълково негодна" Водата в димитровградското село до няколко години щяла да стане негодна за пиене. Причината била строящата се автомагистрала "Марица",обяви кметът на Ябълково Ванчо Панчев. Работата е там че от Ябълково се захранва и цяло Хасково. Точно затова, когато там започнаха да строят сметище, срещу идеята скочи областния град плюс други населени местта. Сега обаче и магистралата е проблем. Другата година може би космодрума в Семипалатинск. Това е капиталът на селото и те ще го използват при издействане на някоя и друга компенсация. Щото строежа на „Марица” няма да спре.

Нищо интересно на спортните страници освен че нигериецът Смарт останал без българска виза и нямало да може да играе за ФК „Димитровград”. Драма!!! И по-малко цвят в отбора.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини