От х:

Днес в x:

Гласувай за Димитровград

Остава малко от финалното гласуване в кампанията "Българските събития на ХХ век". На 4 март зрителите на обществената телевизия ще определят кой е най-представителният и значителен факт на българския 20 век.

На големия финал се срещат 10-те събития, победители в своите категории, сред тях е и Димитровград, българското строително архитектурно събитие на ХХ век. В окончателната класация в категория "Българските строежи на ХХ век" той бе първи с безапелационните 60,69%

Гласувайте, пишете ни на нашата електронна поща vek@bnt.bg , приканват от БНТ

Как да гласуваме:

С SMS на 14208 за всички мобилни оператори
На тел: 0900 10208

Цени:
- за SMS и обаждане на абонати на MTel, Globul и Vivacom: 0,60 лв. с ДДС
- за обаждане на фиксираните абонати на Vivacom: 0,66 лв с ДДС

Други начини за гласуване:

1. На телефоните на Редакция „Култура и образование” в Българската национална телевизия:
За чужбина: + 359 2 9830012
За България: 02 / 9830012

2. На електронната поща vek@bnt.bg

В Димитровград пък се събират на централния площад „България” на 4 март от 20:30 часа. Да изберем заедно Димитровград за събитие на 20 век, призовават и от Сдружение „Димитровград – най-живият паметник на архитектурата”.

Ето някои от коментарите по този повод пред БНТ:

Дора Янкова - кмет на Смолян:
- Сигурно жителите на Димитровград са помогнали, но, независимо че тогава градообразуващата идея е била стопанството, нов поминък, град на гола поляна, аз мисля, че това действително е един градеж, който е свързан със съдбите на много хора и не случайно толкова много гласове се получиха. 

Иво Беров, журналист:
- Явно е, че всички тези класации са част от едно бъдещо обсъждане за това кои сме ние, какви са ни критериите, какви са ни ценностите. Ако ни попитат чужденците: „Какво е вашият градеж", ние казваме Димитровград. Аз дори нямам думи - то нито е градеж, нито е строеж. Хубаво, хората си обичат своя град и гласуват за него, но това ли е строежът на България?!

Арх. Дамян Томалевски:
- Поздравелния за тези, които са гласували за Димитровгард, защото това е една игра. Поздравление за играта, тя носи нещо много хубаво на хората - да научат повече неща и да се върнат в миналото.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини