От х:

Днес в x:

0 °C

Гласувай за Димитровград

Остава малко от финалното гласуване в кампанията "Българските събития на ХХ век". На 4 март зрителите на обществената телевизия ще определят кой е най-представителният и значителен факт на българския 20 век.

На големия финал се срещат 10-те събития, победители в своите категории, сред тях е и Димитровград, българското строително архитектурно събитие на ХХ век. В окончателната класация в категория "Българските строежи на ХХ век" той бе първи с безапелационните 60,69%

Гласувайте, пишете ни на нашата електронна поща vek@bnt.bg , приканват от БНТ

Как да гласуваме:

С SMS на 14208 за всички мобилни оператори
На тел: 0900 10208

Цени:
- за SMS и обаждане на абонати на MTel, Globul и Vivacom: 0,60 лв. с ДДС
- за обаждане на фиксираните абонати на Vivacom: 0,66 лв с ДДС

Други начини за гласуване:

1. На телефоните на Редакция „Култура и образование” в Българската национална телевизия:
За чужбина: + 359 2 9830012
За България: 02 / 9830012

2. На електронната поща vek@bnt.bg

В Димитровград пък се събират на централния площад „България” на 4 март от 20:30 часа. Да изберем заедно Димитровград за събитие на 20 век, призовават и от Сдружение „Димитровград – най-живият паметник на архитектурата”.

Ето някои от коментарите по този повод пред БНТ:

Дора Янкова - кмет на Смолян:
- Сигурно жителите на Димитровград са помогнали, но, независимо че тогава градообразуващата идея е била стопанството, нов поминък, град на гола поляна, аз мисля, че това действително е един градеж, който е свързан със съдбите на много хора и не случайно толкова много гласове се получиха. 

Иво Беров, журналист:
- Явно е, че всички тези класации са част от едно бъдещо обсъждане за това кои сме ние, какви са ни критериите, какви са ни ценностите. Ако ни попитат чужденците: „Какво е вашият градеж", ние казваме Димитровград. Аз дори нямам думи - то нито е градеж, нито е строеж. Хубаво, хората си обичат своя град и гласуват за него, но това ли е строежът на България?!

Арх. Дамян Томалевски:
- Поздравелния за тези, които са гласували за Димитровгард, защото това е една игра. Поздравление за играта, тя носи нещо много хубаво на хората - да научат повече неща и да се върнат в миналото.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
26 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
26 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
26 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
26 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
26 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
26 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
26 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
26 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
26 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
26 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
26 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
26 ное 2020
Последни новини