От х:

Днес в x:

Фуат Гювен почна ремонт на "Аида". Кметът на Свиленград даде кеш за футбола. Преглед на регионалния печат

"Фуат Гювен почна ремонт на "Аида" съобщава вестник "Хасковска Марица" Един от символите на Хасково щял да бъде тотално обновен, разкри за вестника бившия депутат Иван Илчев, в момента пълномощник на Гювен. Де факто ремонтът стартирал още преди 2 седмици с лъсване на фоайето. Скоро щяло да се продължи по етажите. Хотелът бил в много лошо състояние прозрял Гювен и разпоредил обновяването му.

"Футболисти на Левски чисти след аферата с ДДС" Това е решението на Хасковския съд. Футболистите на Левски са бивши-Васил Драголов и Валентин Грудев. Според обвинението те са участвали в схема за източване на ДДС от държавата.  Според съда, виновни са само хасковлийките Дияна Аврамова и Гичка Люцканова които ще лежат за по няколко годинки в затвора.

"Уволниха от ЖП собственика на свиленградското Метро". Някой си Пламен Р.А. бил съкратен от работа защото преди време организирал изчезването на цял вагон със слънчоглед от Свиленградската гара.

"Тревога: чума на турската граница"  Чума по дребните преживни животни в турските села доведе до повишена епизоотична готовност. Засега болестта не се е пренесла в българско. Мярката бе обявена от областния управител Румен Данев.

"Закопчаха бракониер и 1 км мрежи", "Спряха лекарства и риба на границата" още теми от вътрешните страници. Най интересната от тях е :"Кметът на Свиленград даде Кеш за футбола". Георги Манолов подсигурил бюджета на клуба до края на първенството. Така опасността Свиленград да се разпадне по средата на сезона заради безпаричие отпадна. "От вас се иска само да играете и радвате зрителите" заявил Манолов. Според очевидци заявил и нещо друго-"Да не сме Хасково че да се отказваме по средата на сезона". Без коментар.

"Сделките с ниви пак във фризера" водещо заглавие в "Новинар Юг" Липсата на подпис от министърът на земеделието и храните блокира процедурата по издаване на скици за общините Хасково Минерални бани и Стамболово.

"Обект за 16 млн евро-ничий" заглавие над главата на вестника. Това е изграждащата се в момента пречиствателна станция за отпадни води край областния град. Никой не поема отговорност да я стопанисва. От РИОСВ не знаят, от ВиК признават че проблема е сложен. Станцията трябваше да се пусне в експлоатация през 2007-ма година, но срокът бе удължен до февруари 2010 та година. Сега сме март, а станцията още не работи.

ДДС аферата и чумата по животните са другите разглеждани теми във "Новинар Юг. И още: "118 фирми въртят алъш-вериш с ЕС". "ТИР уби мъж на Е-80"

"Режат краката на Руси" Руси е от Гарваново и краката му пострадаха от измръзване. Лекарите настояват за ампутация, но Руси не ще.

"Майка отказва ваксина, глобена" Майка възпрепятствала имунизацията на детето си от дребна шарка е с две последователни глоби в размер на 50 и 100 лв. Не е ясно дали това е дало резултат. Преди дни от Здравната инспекция потвърдиха че резултатът от глобите е нулев. Не е ясно и дали тези глоби могат да бъдат събрани защото пък налагането им противоречи на друг закон. Това с което тази майка е наказана, е че детето е развило морбили и в момента е в инфекциозното отделение.

"110 бона дълг завеща Милушев на Южняците" пише вестник "Новинар Юг" на спортната си страница. Заради това Свиленград без малко да хвърли кърпата по средата на първенството на тамошната община се намеси и спаси футбола в града.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини