От х:

Днес в x:

3 °C

Кметът осъди Стаматов за „Тъмната сила”. Опукаха ДПС от Земеделието. Преглед на регионалния печат.

„Опукаха кадрите на ДПС от земеделието” съобщава от първа страница вестник „Хасковска Марица” Формалния повод за отстраняването на началниците Димо Димов, Юмер Мерт и Сабрие Мурад е, че длъжностите им се съкращават в новата структура на областната земеделска служба. Случайно или не за тримата се смята че са близки до областния лидер на ДПС Мюмюн Искендер. Както и че са заподозрени в серия заменки, които са обект на мащабно разследване от правителството. Лидерът на младежкото ДПС Танер Емин пък сдава експертната си длъжност щото е бил на нея по заместване, а титулярът се връща на работа.

„3 лв става билетът Хасково-Димитровград”, стряска друго заглавие от първа страница. От втория поглед обаче се разбира че това са думи на нелегални таксита, които ядят хляба на автобусните превозвачи по тази линия. Легендата, която разправяли на пътниците е, че рейсовете ще качат цената на 3 лв, такситата ще си карат на два, но няма да качват никой който сега ползва услугите на автобусите. Ами че те тогава гладни ще умрат! На тази сделка ще се навият и самите превозвачи, един вид разделяне на клиентелата. Още повече че автобусите не смятали да вдигат цените на билетите. Те си остават левче. Цената бе свалена на инат именно на нелегалните таксита. Да живее пазарната икономика. Дори и в хасковски вариант.

„Лъвчето на Парко струвало 15 хиляди евро” Вестник „Марица” се позовава на разработка на столичен ежедневник, според която в момента през Свиленград действа канал за трафик на екзотични животни. Свиленградския бизнесмен Павлин Паришев твърди че 4-месечното лъвче което притежава е подарък от турски бизнесмен.

„Такса смет остава без промяна” реши на свое заседание в петък общинския съвет. Имаше идея за нейното намаляне. „40% от проектите на общините в региона са отхвърлени”, това твърди областния Румен Данев. Това не било тревожно, можело да са повече.

„Още едно ченге в ареста за трафик на хора” водещ материал на страница трета. Името на задържания не се съобщава.

На страница 4-та в обширен материал е разказана процедурата по осиновяване на дете в България. Искат се нерви като корабни въжета. Искат се и българчета до 3 години, ама няма такива. Затова и има толкова неосиновени деца в страната, не е само до тежката и тромава процедура.

„Кмета осъди Стаматов за обида” заглавие над главата на вестник „Новинар Юг”. Обидата е израза „Тъмна сила”. Първо, тази станала вече култова фраза се появява в заглавие на вестник "Хасковска Марица". Районния съд обаче оневини бизнесмена. После се възбуди ново дело заради интервю на Стаматов в haskovo.net в което той казва че може би е използвал фразата, коректно пресъздава цялата история вестник „Новинар Юг”. Не става ясно обаче на колко е осъден Стаматов. Вероятно на нещо в смисъл „бълха го ухапала”

„Първи брачен договор: жената издържа мъжа” Двойка от Минерални Бани се венча с брачен договор. Двойката била от нашенка и чужденец. Нашенката е с пари и имоти и иска да си ги запази при развод. Същевременно задължава мъжът да внася ежемесечно по две минимални работни заплати в бюджета на семейството. Иначе тя щяла да поеме цялата издръжка. Това е първия брачен договор в областта. Браво! Станахме като американците. Тоест станахме за смях, щото все пак не сме американци.

„ОБС 1 съветник = 2 бона” Толкова заработили на калпак за 10 заседания през 2009-та година изчислява вестника на страница 2-ра.

„8 метрови Пижо и Пенда украсиха Девата на Ямача” със снимка на страница първа на декорираната в червено и бяло Богородица. За някои кич, за други оригинално хрумване.

„Първите щъркели долетяха в Манастир и Малък извор” също на страница първа. Какво стана значи? Трябва да сваляме мартениците преди още да сме ги сложили.

„Как се влиза висше с история” научавата от страница 6-та. Лесно особено ако точноста на историческите дати не е задължителна, както твърди Искра Баева от СУ.

„Любимец на 6 точки от баража за А група” на спортната страница 5-та. Е, това ще бъде върхът ако Любимец вземат че станат „майстори”, а в същото време областния център няма никакъв футбол.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
03 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
03 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
03 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
03 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
03 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
03 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
03 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
03 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
03 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
03 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
03 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
03 дек 2020
Последни новини