От х:

Днес в x:

Кметът осъди Стаматов за „Тъмната сила”. Опукаха ДПС от Земеделието. Преглед на регионалния печат.

„Опукаха кадрите на ДПС от земеделието” съобщава от първа страница вестник „Хасковска Марица” Формалния повод за отстраняването на началниците Димо Димов, Юмер Мерт и Сабрие Мурад е, че длъжностите им се съкращават в новата структура на областната земеделска служба. Случайно или не за тримата се смята че са близки до областния лидер на ДПС Мюмюн Искендер. Както и че са заподозрени в серия заменки, които са обект на мащабно разследване от правителството. Лидерът на младежкото ДПС Танер Емин пък сдава експертната си длъжност щото е бил на нея по заместване, а титулярът се връща на работа.

„3 лв става билетът Хасково-Димитровград”, стряска друго заглавие от първа страница. От втория поглед обаче се разбира че това са думи на нелегални таксита, които ядят хляба на автобусните превозвачи по тази линия. Легендата, която разправяли на пътниците е, че рейсовете ще качат цената на 3 лв, такситата ще си карат на два, но няма да качват никой който сега ползва услугите на автобусите. Ами че те тогава гладни ще умрат! На тази сделка ще се навият и самите превозвачи, един вид разделяне на клиентелата. Още повече че автобусите не смятали да вдигат цените на билетите. Те си остават левче. Цената бе свалена на инат именно на нелегалните таксита. Да живее пазарната икономика. Дори и в хасковски вариант.

„Лъвчето на Парко струвало 15 хиляди евро” Вестник „Марица” се позовава на разработка на столичен ежедневник, според която в момента през Свиленград действа канал за трафик на екзотични животни. Свиленградския бизнесмен Павлин Паришев твърди че 4-месечното лъвче което притежава е подарък от турски бизнесмен.

„Такса смет остава без промяна” реши на свое заседание в петък общинския съвет. Имаше идея за нейното намаляне. „40% от проектите на общините в региона са отхвърлени”, това твърди областния Румен Данев. Това не било тревожно, можело да са повече.

„Още едно ченге в ареста за трафик на хора” водещ материал на страница трета. Името на задържания не се съобщава.

На страница 4-та в обширен материал е разказана процедурата по осиновяване на дете в България. Искат се нерви като корабни въжета. Искат се и българчета до 3 години, ама няма такива. Затова и има толкова неосиновени деца в страната, не е само до тежката и тромава процедура.

„Кмета осъди Стаматов за обида” заглавие над главата на вестник „Новинар Юг”. Обидата е израза „Тъмна сила”. Първо, тази станала вече култова фраза се появява в заглавие на вестник "Хасковска Марица". Районния съд обаче оневини бизнесмена. После се възбуди ново дело заради интервю на Стаматов в haskovo.net в което той казва че може би е използвал фразата, коректно пресъздава цялата история вестник „Новинар Юг”. Не става ясно обаче на колко е осъден Стаматов. Вероятно на нещо в смисъл „бълха го ухапала”

„Първи брачен договор: жената издържа мъжа” Двойка от Минерални Бани се венча с брачен договор. Двойката била от нашенка и чужденец. Нашенката е с пари и имоти и иска да си ги запази при развод. Същевременно задължава мъжът да внася ежемесечно по две минимални работни заплати в бюджета на семейството. Иначе тя щяла да поеме цялата издръжка. Това е първия брачен договор в областта. Браво! Станахме като американците. Тоест станахме за смях, щото все пак не сме американци.

„ОБС 1 съветник = 2 бона” Толкова заработили на калпак за 10 заседания през 2009-та година изчислява вестника на страница 2-ра.

„8 метрови Пижо и Пенда украсиха Девата на Ямача” със снимка на страница първа на декорираната в червено и бяло Богородица. За някои кич, за други оригинално хрумване.

„Първите щъркели долетяха в Манастир и Малък извор” също на страница първа. Какво стана значи? Трябва да сваляме мартениците преди още да сме ги сложили.

„Как се влиза висше с история” научавата от страница 6-та. Лесно особено ако точноста на историческите дати не е задължителна, както твърди Искра Баева от СУ.

„Любимец на 6 точки от баража за А група” на спортната страница 5-та. Е, това ще бъде върхът ако Любимец вземат че станат „майстори”, а в същото време областния център няма никакъв футбол.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини