От х:

Днес в x:

8 °C

Кметът осъди Стаматов за „Тъмната сила”. Опукаха ДПС от Земеделието. Преглед на регионалния печат.

„Опукаха кадрите на ДПС от земеделието” съобщава от първа страница вестник „Хасковска Марица” Формалния повод за отстраняването на началниците Димо Димов, Юмер Мерт и Сабрие Мурад е, че длъжностите им се съкращават в новата структура на областната земеделска служба. Случайно или не за тримата се смята че са близки до областния лидер на ДПС Мюмюн Искендер. Както и че са заподозрени в серия заменки, които са обект на мащабно разследване от правителството. Лидерът на младежкото ДПС Танер Емин пък сдава експертната си длъжност щото е бил на нея по заместване, а титулярът се връща на работа.

„3 лв става билетът Хасково-Димитровград”, стряска друго заглавие от първа страница. От втория поглед обаче се разбира че това са думи на нелегални таксита, които ядят хляба на автобусните превозвачи по тази линия. Легендата, която разправяли на пътниците е, че рейсовете ще качат цената на 3 лв, такситата ще си карат на два, но няма да качват никой който сега ползва услугите на автобусите. Ами че те тогава гладни ще умрат! На тази сделка ще се навият и самите превозвачи, един вид разделяне на клиентелата. Още повече че автобусите не смятали да вдигат цените на билетите. Те си остават левче. Цената бе свалена на инат именно на нелегалните таксита. Да живее пазарната икономика. Дори и в хасковски вариант.

„Лъвчето на Парко струвало 15 хиляди евро” Вестник „Марица” се позовава на разработка на столичен ежедневник, според която в момента през Свиленград действа канал за трафик на екзотични животни. Свиленградския бизнесмен Павлин Паришев твърди че 4-месечното лъвче което притежава е подарък от турски бизнесмен.

„Такса смет остава без промяна” реши на свое заседание в петък общинския съвет. Имаше идея за нейното намаляне. „40% от проектите на общините в региона са отхвърлени”, това твърди областния Румен Данев. Това не било тревожно, можело да са повече.

„Още едно ченге в ареста за трафик на хора” водещ материал на страница трета. Името на задържания не се съобщава.

На страница 4-та в обширен материал е разказана процедурата по осиновяване на дете в България. Искат се нерви като корабни въжета. Искат се и българчета до 3 години, ама няма такива. Затова и има толкова неосиновени деца в страната, не е само до тежката и тромава процедура.

„Кмета осъди Стаматов за обида” заглавие над главата на вестник „Новинар Юг”. Обидата е израза „Тъмна сила”. Първо, тази станала вече култова фраза се появява в заглавие на вестник "Хасковска Марица". Районния съд обаче оневини бизнесмена. После се възбуди ново дело заради интервю на Стаматов в haskovo.net в което той казва че може би е използвал фразата, коректно пресъздава цялата история вестник „Новинар Юг”. Не става ясно обаче на колко е осъден Стаматов. Вероятно на нещо в смисъл „бълха го ухапала”

„Първи брачен договор: жената издържа мъжа” Двойка от Минерални Бани се венча с брачен договор. Двойката била от нашенка и чужденец. Нашенката е с пари и имоти и иска да си ги запази при развод. Същевременно задължава мъжът да внася ежемесечно по две минимални работни заплати в бюджета на семейството. Иначе тя щяла да поеме цялата издръжка. Това е първия брачен договор в областта. Браво! Станахме като американците. Тоест станахме за смях, щото все пак не сме американци.

„ОБС 1 съветник = 2 бона” Толкова заработили на калпак за 10 заседания през 2009-та година изчислява вестника на страница 2-ра.

„8 метрови Пижо и Пенда украсиха Девата на Ямача” със снимка на страница първа на декорираната в червено и бяло Богородица. За някои кич, за други оригинално хрумване.

„Първите щъркели долетяха в Манастир и Малък извор” също на страница първа. Какво стана значи? Трябва да сваляме мартениците преди още да сме ги сложили.

„Как се влиза висше с история” научавата от страница 6-та. Лесно особено ако точноста на историческите дати не е задължителна, както твърди Искра Баева от СУ.

„Любимец на 6 точки от баража за А група” на спортната страница 5-та. Е, това ще бъде върхът ако Любимец вземат че станат „майстори”, а в същото време областния център няма никакъв футбол.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят може да се окаже преломен в много отношения. Човек към когото до скоро сте били безразлични, сега привлича вниманието ви. Откривате неща, които до момента са ви убягвали. Предприемате решителна стъпка в правилната посока. Каквото и да се случи от тук нататък, успехът няма да ви убегне. Проявете повече постоянство и няма за какво да се тревожите.
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
С творчески подход в работата си, повишавате възможностите си за печалби и добри реализации. Интелектуалният ви потенциал ще намери изява в предстоящо събитие, организацията на което вече е в ход. Разногласията с колегите не биха имали сериозни последствия за вас, но бъдете вежливи в отношенията си.
20 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажираността ви расте, а с нея и умората. Сами разбирате, че трябва да търсите нови начини за справяне със стреса. Добре ще ви се отразят разходки на открито, среща с приятели или слушане на любима музика. Високите ви изисквания към околните често ви дистанцират от тях, Бъдете по-търпеливи.
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Достатъчно организирани сте, за да не се откажете от амбициозната задача, която стои пред вас. Силите ви се нуждаят от обновяване, за това използвайте от времето си за релаксация, природата е добър източник на енергия. За себе си знаете нещата, които ви правят по-добри и усещането ще ви отведе при тях.
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Мнозина от вас се нуждаят от разнообразие и емоции. Днешният ден е подходящ за постъпки в тази насока. Може би е добре да помислите за кратка екскурзия или някакво нетрадиционно забавление. Неочаквани парични постъпления, вероятно ще улеснят избора ви.
20 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Присъствието на човека, който ви вълнува се отразява на работоспособността ви. Без да жалите труда си ще посрещате предизвикателствата на работното място, защото е сигурно, че такива ще имате. Поетите ангажименти няма да позволят отпускане, предвид срочността им. Ще привличате вниманието на хора с вашето разбиране за живота,сред които ще се чувствате добре.
20 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Откритото общуване днес ще ви носи предимства, освен, че ще се чувствате и добре. Ще си позволите повече свобода в обновяване на гардероба или задоволявайки други свои нужди, което ще ви направи по-активни в преследване на целите ви. Други ще се занимават с имотна сделка, покупка или продажба, както и ремонти по дома.
20 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Многото на брой задачи ще ви натоварят допълнително. Всеотдайността ви е пословична, но трябва да намалите темпото. Ще се насладите на взаимно удоволствие, ако отделите повече време на любимия човек. Повече мислете за бъдещето, а не за отминали неща, за които излишно се вините.
20 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За повечето от вас денят ще премине в рутинни занимания и предсказуеми действия. Поради желанието ви да привлечете нечие внимание или подкрепа е възможно да попаднете в деликатна ситуация. Кратко пътуване най-често свързано с уреждане на делови или семеен въпрос. Имотните проблеми са на път да свършат.
20 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Покажете доверие и зачитане към партньора си, за да се радвате на вниманието му. На работното място ще получите висока оценка за работата си, което ще се отрази и на възнаграждението ви. Други ще бъдат включени в съвместен проект, което ще им донесе печалби в дългосрочен план.
20 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С последователните си действия печелите предимства, които ви помагат да сте сред печелившите днес. Търсете сътрудничеството на добри професионалисти, ако искате да продължите и занапред успешния си ход. В противен случай ще калкулирате стрес и загуби. В много отношения прогнозите ви се сбъдват.
20 апр 2021
Последни новини