От х:

Днес в x:

Ротарианци правят детска площадка за 30 бона в "Орфей"

Дистрикт гуверньорът за България д-р Любен Атанасов/в средата/ отбеляза годишнината от основаването на Ротари клуб в света

Ротари клуб „Хасково-Аида“ ще инвестира 30 хиляди лева за изграждането на детска площадка в хасковския квартал Орфей. Желанието на клубът било площадката да е готова още през май. Тя трябва да е разположена на площ от 200 квадрата във „Веспрем“ до трите блока 19, 20, 21.

Освен безпрецедентно голямата площ, върху която ще е разположена детската площадка, уникалното в нея ще е и въртележка, която ще може да бъде използвана свободно от деца с двигателни нарушения и увреждания. Изграждането на новия детски кът ще съвпадне с програмата на община Хасково за реновиране на 30 детски площадки в града.

Търсихме къде да направим такова съоръжение, защото кътовете в нашия град не достигат, каза бившия главен архитект на Хасково Янчо Апостолов, сега ротарианец. „Орфей“ е особено подходящ за такива съоръжения, понеже в най-многолюдния хасковски квартал детските площадки са кът, смятат още ротарианците. Инициативата е по повод 105-тата годишнина от основаването на Ротари Клуб в Чикаго САЩ. Годишнината съвпада и с 5 години от основаването на ротари клуб „Хасково-Аида“. За този период, ротарианците са инвестирали повече от 100 хиляди лева в различни проекти в града. Сред тях са закупуването на 2 животоспасяващи апарата за МБАЛ Хасково, печки за „Дом майка и дете“, исторически карти за всички хасковски училища и най-големият- благоустрояване двора на църквата „Света Богородица“ и нейната камбанария.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини