От х:

Днес в x:

Ремонтират пътя към Конуш до новите мантинели, пазарджиите се преместиха към Хасково

    Продължават ремонтните дейности по пътя между Хасково и Конуш. Преди обяд днес на около километър от селото работеха служители от хасковската фирма „АБ“, като по дясната лента в посока Конуш имаше разположена тежка техника. Беше изрязана и част от асфалтовата настилка. В тази връзка трафикът на коли преминаваше само по свободната пътна лента и се налагаше водачите да изчакват. Служители със светлоотразителни жилетки регулираха движението по пътя, отвеждащ до граничния пункт „Маказа“.

    Преди Конуш доскоро имаше много земеделски производители и търговци, които предлагаха плодове и зеленчуци на импровизирани сергии край пътя. Сред клиентите имаше и много румънски туристи, пътуващи към Гърция. През годините обаче там ставаха не малко катастрофи, заради което местната власт и институциите предприеха поставяне на мантинели, което започна в началото на миналата седмица. Съоръженията вече са монтирани от двете страни в участъка от отбивката за село Войводово до началото на Конуш, като дължината им е около 3.5 км. Така дървените биваци останаха зад огражданията и земеделските стопани бяха принудени да спрат дейност. Обмисля се вариант за ситуиране на импровизирания пазар край Конуш, но там имотите са частни, което препятства реализацията на идеята.

    След поставяне на мантинелите, някои търговци от нерегламентирания пазар обаче намериха нови места, сигнализира читател на Haskovo.net. Репортерската проверка установи, че днес имаше сгъваема шатра, но в участъка след Хасково, където свършва двупосочното движение. В нея хората предлагаха малък асортимент от зеленчуци и зеленчуци, като заявиха, че реколтата им е от ниви в района на град Съединение, област Пловдив.

    Подателят на сигнала твърди, че предходни дни е имало търговци и около птицекомбината. Местните производители настояват контролът за продажба на плодове и зеленчуци да бъде един и същ за всички.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Па
      ПАРЕН КАША ДУХА
      15 -4
      15:29, 12 апр 2024
      Минала година лято инцидентно ми се наложи да спра на този импровизиран ,,пазар" по пътя за село Конуш за да купя четири домата и когато чух сумата която трябваше да заплатя за тях ми идваше да се кача на колата си,да се върна обратно в Хасково,да отида до зеленчуковия пазара,и да си купя от там домати,щеше да ми излезе по евтино дори с горивото което щях да изгоря ако се върнех обратно в града до пазара,но него направих защото бързах,но вече имам както се казва обица на ухото си,и знам,че тези ,,производители" дерат яко кожата без сапун.
      • No
        Nostradamus
        6 -6
        19:12, 12 апр 2024
        А пък аз купих от там чувал с хубава, добре охранена капия по левче килото, докато на пазара в Хасково същата вървеше по 1,30 - 1,50.
    • 2
      Чу
      Чувалджия
      6 -6
      22:32, 12 апр 2024
      Да бе,вярвам ти!🤣Аз ги произвеждам и пакетиран в чувалче! Ха ха Гладна кокошка просо сънува! Лъжеш себе си! Той ако е производител ще ти ги сипе в багажника -пари за чантички и чували няма! Другото е внос от Гърция и Турция -"Собствено производство"🤣🤣 Левак!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини