От х:

Днес в x:

Спешен ремонт на кладенци решават проблема със слабо налягане на вода в Свиленград, Генералово и Капитан Андреево

Завърши ремонтът на два кладенеца за питейна вода в землището на Свиленград, до помпена станция „Лъв чешма”. Това съобщи кметът арх. Анастас Карчев, след проверка на обектите заедно с управителя на ВиК-Свиленград Атанас Генов.

По спешност сондажът и рехабилитацията на кладенците са финансирани от общинския бюджет на Свиленград с 64 000 лева.

С пускането на двата кладенеца се очаква решение на проблема с недостига на вода и слабото налягане в Свиленград и селата Генералово и Капитан Андреево. Към съоръженията е монтирана нова помпа със средства на ВиК – Хасково. Установено е, че с включването на кладенците към водоснабдителната мрежа се достига допълнителен дебит от 30 литра вода в секунда към града и селата, което е повече от очакваните 20 литра в секунда. Така Свиленград и районът ще се захранват с питейна вода от 12 кладенеца с общ дебит над 100 л в секунда.

Паралелно с това след обследване на водопроводната система от ВиК е установена и отстранена авария, довела до загуби на вода през последните няколко месеца.

Община Свиленград продължава да работи и по подмяната на стари водопроводи в кв. „Младост” и улиците в района на СУ „Д-р Петър Берон”. В бюджета за тази година са заложени и средства за проектиране на нов напорен водопровод на помпената станция  до село Момково, през която се снабдяват с питейна вода 25 населени места в община Свиленград и съседната община Любимец.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини