От х:

Днес в x:

Личната мотивация в желанието да помагаш е основата на избора да станеш полицай, научиха от първо лица учениците от Хасково

  Среща в първо лице имат днес ученици от региона на Хасково с учащи и опитни вече полицаи. Първи с курсантите от Академията на МВР и с действащи служители от Областната дирекция се срещнаха учениците от Средно училище "Христо Ботев" - Ивайловград.

  Четиримата курсанти Галина Димитрова, Тодор Манолов, Андриан Кънчев и Мариан Арабаджиев, които представиха висшето полицейско училище, разказаха за условията по кандидатстване. Бъдещите полицаи, които сега са втори курс в Академията в специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, споделиха пред средношколците за избора си на професионално поприще. Постъпвайки в Академията на МВР Андреан Кърчев сбъдва мечтата си. Винаги е знаел, че ще бъде полицай и се е стремял към подготовката си за това, имайки примера на баща си, който също е полицай. За курсанта едно от личностните качества, които трябва да притежава полицаят е да бъде добър човек. Галина Димитрова също е потомствен полицай, сподели тя на срещата. Стана ясно, че е един от възпитаниците в академията, които се справят много добре в стрелковата подготовка.

  В срещата се включи и директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково старши комисар Чавдар Георгиев, който от позицията си на дългогодишен опит даде важни съвети към младите хора в залата.

  От Пламен Колев, който е инструкторът по стрелкова подготовка в полицията в Хасково, гимназистите научиха, че всъщност в световната история жените са едни от най -добрите снайперисти. Споделеното му мнение за избора на професията „полицай“, е че много важна е личната мотивация да искаш да помагаш на хората.

  Дванайстокласникът Мирослав Попов имаше възможността да изпита тежестта на професията на гърба си и то буквално, той като успя да пробва полицейска жилетка, но не със съвсем цялото оборудване. Обикновено пълно окомплектована тя тежи около 2 килограма и половина.

  Инспекторът в Детска педагогическа стая Катрина Стойчева също разказа за работата си с подрастващите, деятели на престъпления. А Цветелина Бозова от сектор "Пътна полиция" обясни за интересни моменти на реакция от страна на  водачите мъже, когато ги спира за проверка и как се справя с това да ги респектира.

  Учениците имаха възможност да разгледат и криминалистичната лаборатория.

  Курсантите ще посетят за беседи по график днес следобед още две училища в Хасково, а утре им предстоят срещи и в Димитровград, Харманли и Свиленград. 

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Работещите в РУ Хасково и ОД МВР имат лична мотивация и желание да помагат само на наркодилърите. Да искаш да помагаш на хората - за тях е непознато чувство
   • Я.
    я.д.
    22 -4
    16:22, 21 мар 2024
    който не става за нищо става военен, и за там ако не става става милиционер.
  • 2
   По
   Последният Хасковлия
   18 -2
   18:35, 21 мар 2024
   Мотивация е да плюскат на държавна софра защото и за чеп на бъчва не стават.
  • 3
   Тр
   Тракториста от сусам
   15 -2
   18:43, 21 мар 2024
   Много шантонерки на снимката иначе ако се премахне полицията ще изчезне и престъпността
  • 4
   Чи
   Чик Чирик
   12 -2
   18:56, 21 мар 2024
   Не съм чул досега тези боклуци да са помогнали на някого .
  • 5
   Ча
   Чавдар Войвода
   19 -2
   20:43, 21 мар 2024
   Да си полицай означава да си човек на закона! А след като цяло Хасково говори за наркодилъри и производство на синтетична дрога,къде сте бе Господа,само вие ли не знаете? Защо един не се изправи и да каже от къде и кого идва "чадъра"? Ето за това ви наричат с всякакви епитети - Ами..... такива сте!😏
  • 6
   Йо
   Йордан
   6 -1
   00:32, 23 мар 2024
   Ще развалите децата, за нищо немя да стават повече !!!
  • 7
   Ст
   Станислава
   12 0
   08:20, 23 мар 2024
   Учениците проявяват интерес, курсантите имат голямо желание за работа, когато започнат началниците няма да им позволят да разгърнат способностите си, да докажат потенциал и професионализъм
  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

  Случаен виц

  Последни новини