От х:

Днес в x:

Личната мотивация в желанието да помагаш е основата на избора да станеш полицай, научиха от първо лица учениците от Хасково

    Среща в първо лице имат днес ученици от региона на Хасково с учащи и опитни вече полицаи. Първи с курсантите от Академията на МВР и с действащи служители от Областната дирекция се срещнаха учениците от Средно училище "Христо Ботев" - Ивайловград.

    Четиримата курсанти Галина Димитрова, Тодор Манолов, Андриан Кънчев и Мариан Арабаджиев, които представиха висшето полицейско училище, разказаха за условията по кандидатстване. Бъдещите полицаи, които сега са втори курс в Академията в специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, споделиха пред средношколците за избора си на професионално поприще. Постъпвайки в Академията на МВР Андреан Кърчев сбъдва мечтата си. Винаги е знаел, че ще бъде полицай и се е стремял към подготовката си за това, имайки примера на баща си, който също е полицай. За курсанта едно от личностните качества, които трябва да притежава полицаят е да бъде добър човек. Галина Димитрова също е потомствен полицай, сподели тя на срещата. Стана ясно, че е един от възпитаниците в академията, които се справят много добре в стрелковата подготовка.

    В срещата се включи и директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково старши комисар Чавдар Георгиев, който от позицията си на дългогодишен опит даде важни съвети към младите хора в залата.

    От Пламен Колев, който е инструкторът по стрелкова подготовка в полицията в Хасково, гимназистите научиха, че всъщност в световната история жените са едни от най -добрите снайперисти. Споделеното му мнение за избора на професията „полицай“, е че много важна е личната мотивация да искаш да помагаш на хората.

    Дванайстокласникът Мирослав Попов имаше възможността да изпита тежестта на професията на гърба си и то буквално, той като успя да пробва полицейска жилетка, но не със съвсем цялото оборудване. Обикновено пълно окомплектована тя тежи около 2 килограма и половина.

    Инспекторът в Детска педагогическа стая Катрина Стойчева също разказа за работата си с подрастващите, деятели на престъпления. А Цветелина Бозова от сектор "Пътна полиция" обясни за интересни моменти на реакция от страна на  водачите мъже, когато ги спира за проверка и как се справя с това да ги респектира.

    Учениците имаха възможност да разгледат и криминалистичната лаборатория.

    Курсантите ще посетят за беседи по график днес следобед още две училища в Хасково, а утре им предстоят срещи и в Димитровград, Харманли и Свиленград. 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Работещите в РУ Хасково и ОД МВР имат лична мотивация и желание да помагат само на наркодилърите. Да искаш да помагаш на хората - за тях е непознато чувство
      • Я.
        я.д.
        22 -4
        16:22, 21 мар 2024
        който не става за нищо става военен, и за там ако не става става милиционер.
    • 2
      По
      Последният Хасковлия
      18 -2
      18:35, 21 мар 2024
      Мотивация е да плюскат на държавна софра защото и за чеп на бъчва не стават.
    • 3
      Тр
      Тракториста от сусам
      15 -2
      18:43, 21 мар 2024
      Много шантонерки на снимката иначе ако се премахне полицията ще изчезне и престъпността
    • 4
      Чи
      Чик Чирик
      12 -2
      18:56, 21 мар 2024
      Не съм чул досега тези боклуци да са помогнали на някого .
    • 5
      Ча
      Чавдар Войвода
      19 -2
      20:43, 21 мар 2024
      Да си полицай означава да си човек на закона! А след като цяло Хасково говори за наркодилъри и производство на синтетична дрога,къде сте бе Господа,само вие ли не знаете? Защо един не се изправи и да каже от къде и кого идва "чадъра"? Ето за това ви наричат с всякакви епитети - Ами..... такива сте!😏
    • 6
      Йо
      Йордан
      6 -1
      00:32, 23 мар 2024
      Ще развалите децата, за нищо немя да стават повече !!!
    • 7
      Ст
      Станислава
      12 0
      08:20, 23 мар 2024
      Учениците проявяват интерес, курсантите имат голямо желание за работа, когато започнат началниците няма да им позволят да разгърнат способностите си, да докажат потенциал и професионализъм
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини