От х:

Днес в x:

Тенденциите в наркотичната зависимост при подрастващите и превенцията са във фокуса на дискусия в Хасково с ученици, родители и педагози

Специалисти от "Център за рехабилитация и психотерапия на зависимости и хранителни разстройства "Кошер " ще присъстват в Хасково на 18 и 19 март за разговори по деликатната тема за зависимостите. Участието им в дискусиите е по инициатива на изпълняващият функциите на административен ръководител- председател на Окръжния съд в Хасково Миглена Тянкова и заместник-кметът Динко Тенев, който е и председател на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Участие в инициативата ще вземат психотерапевтът и съосновател на Центъра Желяз Турлаков, клиниченият психолог Симеон Парлапанови и Христо Гергов- консултант с личен опит, превърнали борбата със зависимостите при подрастващите в лична кауза.

Зависимостта от наркотични вещества вече е глобален проблем, а средната възраст на „опиталите“ наркотици е 13 години. В Център „Кошер“ работят екип от професионалисти в областта на лечение на зависимости-наркотична, алкохолна, хазартна, както и при проблеми, свързани с хранителни разстройства.​Целта на организираните срещи с ученици е заложена в Образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, която е съвместен проект на Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науката. Идеята е пред обществеността да бъдат представени в открит разговор тенденциите при наркотичната зависимост и опасността тя да се превърне в пандемия при подрастващите, както и факторите, които провокират употребата на друга, симптомите и най-вече превенция.

На 18 март от 14.30 часа зала „Хасково“  срещата е отворена за директори, психолози и педагогически съветници към училищата в Областта. От 18 часа разговорите са с представители на Обществените съвети към училищата, Общински съвет по наркотични вещества, както и за родители, които имат интерес към темата.

На 19 март в Хасково се включват и учениците от ПМГ „Академик Боян Петканчин“, които са участници по Образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини