От х:

Днес в x:

Шампионско посрещане за националите по бокс

    Олимпийската шампионка Стойка Кръстева посрещна националите, които се завърнаха от квалификацията в Бусто Арсицио, информираха от Българската федерация по бокс. На ринга в Италия България взе четвърта квота за Игрите в Париж, в лицето на Рами Киуан. Той ще боксира при 71-килограмовите във френската столица, присъединявайки се към Хавиер Ибаниес (57 кг), Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг). Рами бе приветстван и от ръководството на БФ Бокс, което поздрави родните боксьори за много силните мачове, които направиха по време на турнира в Бусто Арсицио.
    „Много сме щастливи от представянето на Рами. Направи страхотни мачове, победи съперниците си безапелационно. Заслужи си мястото в Париж. Изпълни целта и като цяло смятам, че отборът ни се представи добре. Всички съжаляваме много за това, което стана с Радо Росенов. Съдията не трябваше да спира мача му със сърбина. Гледахме и на повторение срещата, той бе ударен първо с глава, за да му се отвори аркадата. И реферът предупреди съперника му за удара, след което обаче спря мача и каза, че е било чисто, с ръка. За мен той печелеше и третия рунд, а с това и срещата. Смятам, че щеше да вземе и квота, но с оглед резултатите в Италия, Радо ще спечели мястото си в Париж на квалификацията в Тайланд. Очаквам там да се борим за още две, защо не и за три квоти“, каза при прибирането на националите ни помощник треньорът Александър Александров.
    „Много съжаляваме и се ядосваме за това, което стана на тази квалификация. За мен, а и за всички, които разбират от бокс, Злати Чуканова спечели квотата. Категоричен съм, че тя взе втория и третия рунд. Може би загуби първия, но след това изцяло превъзхождаше филипинката, която не спря да я държи и да играе мръсно. Съжалявам и за Джоана, предстои да мине прегледи, за да се види състоянието на рамото й. Тя спечели първия рунд, когато може би неволно венецуелката се извъртя и стана контузията. Искахме да продължи, но това е. Аслъхан също изигра много силен мач с нидерландката, можеше спокойно да вземе победата. Разочаровани сме от тези резултати, защото представянето не отговаря на тях. Връщаме се в залата и продължаваме да работим. Вижда се, че вървим по верен път и съм убеден, че това, което не ни дадоха в Италия ще си го вземем в Тайланд“, каза от своя страна треньорът на жените Борислав Георгиев.
    Националите ги очаква кратка почивка, след което започват подготовка за Европейското първенство в Белград следващата седмица.
    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини