От х:

Днес в x:

Младите в действие: ученици изработиха 200 хартиени рози с кауза

    Когато в сърцето си носиш доброто, това винаги се разпознава. Около тази идея се обединяват преди седмица учениците от Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ в Хасково. От началото на учебната година те участ в сградата на Езиковата гимназия, докато зданието на тяхното училище е в ремонт.

    Използвайки възможността да творят красота, за празника на жените 8-ми март, учениците от ФСГ решават да организират базар за цветя, а средствата от продажбата да разделят за две каузи- да организират мечтания рожден ден техен съученик със специални потребности и да участват в инициативата "Споделена трапеза" на Клуб за бъдеще -Хасково за подпомагане с хранителни продукти на хора в неравностойно положение.

    Деси от 11 клас, Иван от 10 клас и осмокласникът Акай превърнаха днес първия етаж на Езиковата гимназия в красива цветна градина. И привлякоха към идеята си за добро връстниците си и от двете училища.

    220 рози оригами са изработили те само за седмица. Идеята им за базар за рози оригами тръгва спонтанно. Решават да правят оригами, защото осми март е, освен ден на жената и на майката, и ден на мира.

    В Япония оригами жеравите са символ на мира. Според стара легенда, ако направиш 1000 жерава оригами, ще се изпълни едно твое съкровено желание, разказва Иван. А желанието на гимназистите е да правят добро. Започват скоростно обучение по интернет как се правят хартиени рози. Към всяка осмомартенска роза днес има прикрепено и разяснение как се прави жерав оригами. Така учениците се надяват да привлекат хората, получили роза, да направят своя жерав и да им помогнат за сбъдване на желанието им-да има повече добро.

    Базарът на рози с кауза остава отворен до 17 часа днес на първия етаж на Езиковата гимназия. А младите хора в действие вярват, че само с личен пример можеш да променяш света и той да става по-красиво и вдъхновяващото място.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини