От х:

Днес в x:

Близо 200 млади надежди на каратето идват в Хасково за Националното първенство по шин киокушин

Близо 200 участници от клубове от цялата страна пристигат в Хасково на 9-и март за участие в Националното първенство по шин киокушин карате за юноши и девойки, кадети и кадетки.

Южният град домакинства първенство от този ранг за втори път, като за първи път тук надпреварата се проведе през 2019 година.

Организатори са е местният спортен клуб „Мълния“ и Българска Национална федерация по карате, с подкрепата община Хасково и фирми от града.

Домакините се включват за разпределяне на медалите с петима състезатели. Представителите на СК „Мълния“ при юношите до 18 години са Даниел Славов, който ще участва в категория до 65 кг и Димитър Пасев- до 70 кг.

При кадетките представителки на домакините са Елена Стаматова до 50 кг. във възрастовата категория д 16 години и Селин Сали, която е в категория + 65 кг. и до 14 годи -Сиана Стаматова.

Кантарът е в събота от 10 часа, тогава ще бъде изтеглен и жребият.

Състезанието започва в 13 часа в зала „Дружба“. Двубоите ще се водят на две татами.

„Подготовката върви отлично, очакваме медали и сме много доволни, че за втори път успяхме да вземем домакинството. Провеждането на състезание от този ранг е престиж не само за нашия спорт, но за целия град.“, коментира предстоящото първенство треньорът от клуба домакин Деян Йорданов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини