От х:

Днес в x:

Условна присъда за мъжа, нападнал реанимационен екип на Спешното в Хасково

Мъжът, който преди близо две години нападна реанимационен екип на Спешното в Хасково, докато той се опитва да спаси живота на негов близък, получи пет месеца условна присъда с тригодишен изпитателен срок, след споразумение, одобрено от съда.

Наказанието му е заради ситуацията от сутринта на 6-ти април през 2022 година, когато в Центъра за спешна медицинска помощ в Хасково се получава сигнал за 62-годишен мъж, преживял инфаркт и със стягане в гърдите в този момент и задух.

Дошлите на място в края на нощното си дежурство д-р Сибел Шабан и медицинската сестра Мариана Атанасова, са посрещнати от близките на човека агресивно, разказаха самите те по-късно. Двете са блъскани и обиждани, докато опитват да реанимират пациента. Вместо да бъде оставен да реагира спокойно, екипът е бутан и обиждан от близките.

В крайна сметка мъжът е откаран в спешното от реанимационния екип, където също опитват да му помогнат, извикан е и екип на ОАРИЛ, но пациентът умира в болницата. Аутопсията показа, че причината за фаталния край е сърдечното му заболяване и последствията от прекарания инфаркт. Освен това при ситуацията, при която той е изпаднал и спешния екип извикан, той е бил пиян.

След този случай последва вълна от недоволство от медицинското съсловие заради посегателството над лекарката и медицинската сестра, бяха задържани за нападението над тях двама мъже.

Присъдата, постановена от Районен съд -Хасково сега за по-възрастния от тях, е за лека телесна повреда на медицинската сестра при изпълнение на службата й, изразяваща се в причиняване на страдание без разстройство на здравето.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Еб
    ***
    8 0
    17:30, 20 фев 2024
    ти правосъдието! Пробвай в Европа (защото България не е)да нападнеш медицински екип!
  • 2
    До
    Доктор ох боли
    10 -1
    19:31, 20 фев 2024
    Всички до един в болницата са корумпирани а Гелов е травестит.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини