От х:

Днес в x:

Близо 2 милиона нелегални цигари за Франция, Германия и Великобритания са спрени на пункта “Капитан Андреево“

    1 835 400 къса контрабандни цигари са открили митническите служители при три отделни проверки на товарни автомобили на граничния пункт „Капитан Андреево“, влизащи в страната от Турция.

    Най-голямото количество нелегални цигари е било намерено на 17-и февруари в камион с турска регистрация, шофиран от турски гражданин. Според представените от него документи на митническите инспектори, в камиона е превозвал стоки -текстилни изделия и мебели за Великобритания.

    При щателната проверка на камиона от българските митнически служители, станало ясно, че в превозваните шкафове има 71 500 кутии цигари за 470 хил.лева.

    Вторият разкрит случай е бил на следващия ден, отново в камион. Превозваната стока в него е била предназначена за Франция. Отново в метални шкафове в него, но за електрически панели, били открити 16 470 кутии нелегални цигари. Стойността им е близо 96 хил. лева.

    По тези два случая са образувани досъдебни производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

    При третият случай е съставен акт за административно нарушение на водача на товарен автомобил за опит да бъдат пренесени цигари . Става въпрос за 3800 кутии от три търговски марки. Те са били укрити между декларираната групажна стока, превозвана от Турция през България за Германия.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини