От х:

Днес в x:

Младежи с увреждания на обмен в Англия

За първи път младежи с увреждания от Хасково и Димитровград ще участват в Международен обмен в Норуич, Англия. Децата са доброволци на Клуб ЮНЕСКО и Младежкия информационно-консултантски център. Те са членове на Районната организация на глухите и Дружеството на диабетоболните.

Във форума ще вземат участие младежи от Полша, Унгария, Чехия, Румъния, Англия и България. Тукашните представители ще разкажат за страната и родния си град, ще популяризират българския фолклор, ще участват в дискусии. В програмата им са включени посещения на исторически и културни забележителности в Лондон.

Гостуването е организирано от асоциация "Международни проекти-Норфолк" по Европейската програма "Младежта в действие".

По същото време доброволецът на МИКЦ- Хасково Борислав Черкезов ще участва на Световен форум, насърчаващ младежкото участие в живота на общините ”Младите –време за неотложни действия”. Той е организиран от Международното бюро за младежка активност в Брюксел, Белгия. Пред участниците във форума, Борислав Черкезов ще сподели какво правят доброволците на Клуб ЮНЕСКО за децата от малцинствата в нашия град. Участието му е финансирано от Националния център „Европейски младежки програми и инициативи” към МОМН.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини