От х:

Днес в x:

Утре за последно плащаме данък с отстъпка

Въпреки отстъпката, утре навалица в данъчното не се очаква

Утре е последния ден, в който гражданите могат да платят данъка върху доходите си за 2009 г. с отстъпка от 5% . След 10 февруари облекчението ще могат да ползват само клиентите с подадена данъчна декларация по интернет. Всички които искат да хванат намалението утре, трябва да платят до 15 часа в банковия офис, разкрит към салона за обслужване на НАП.

Това е необходимо, тъй като при плащане по банков път е нужно време, за да пристигнат наредените средства по сметката на съответната териториална дирекция.

При попълване на преводни нареждания към бюджета е необходимо да се напише точната сума, кода за вид плащане, който е 111213 за „Данък върху доходите на физически лица - свободни професии, граждански договори, наеми и др.” или 111215 за данъка от едноличните търговци, входящия номер на данъчната декларация, ЕГН, като задължително се посочва и периода, за който се отнася плащането.

Декларацията за доходите и всички нейни приложения са публикувани в www.nap.bg във формат, който позволява да бъдат попълнени електронно.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини