От х:

Днес в x:

Удължен е срокът за кандидатстване за саниране на жилищни сгради

Срокът за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II“ е удължен до 17:00 часа на 29 февруари 2024 г.

Документите по процедурата за кандидатстване остават същите като за Етап I. Във връзка с новите срокове, сдруженията на собствениците могат да подадат необходимите документи в Община Хасково до 10 февруари 2024 г.

Към основния пакет документи трябва да се приложи допълнително решение на общото събрание на етажната собственост, че съсобствениците са съгласни да осигурят 20% съфинансиране за изпълнение на мерките за енергийна ефективност.

Удължаването на срока за подаване на проекти дава възможност на гражданите, които са останали в резервния списък с предложения по Етап I да кандидатстват във втория етап на процедурата. В този случай те имат предимството, че документите им вече са разглеждани и евентуално установените пропуски в тях са отстранени. Съсобственици в блокове, които досега не са заявили желание за участие в програмата, също могат да го направят.

Със средствата от Националния план за възстановяване и устойчивост в Етап II ще се финансират до 80% от допустимите разходи. Останалите 20% от общия размер на средства трябва да бъдат осигурени от съсобствениците, за което те трябва да са взели решение на проведено от тях общо събрание.

Телефон за връзка с граждани и организации: 038/603 393, електронна поща: projects_hv@haskovo.bg

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  И
  И
  4 0
  00:21, 18 яну 2024
  Прането на пари да започне .
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини