От х:

Днес в x:

Възрастна жена мръзне в студа по улиците, но отказва приют. Сезираха прокуратурата

  8 бездомници са били регистрирани в Хасковска област през 2023 г. Това съобщи шефката на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Хасково Сийка Гелева.

  Не всеки от тях обаче е бездомен в пълния смисъл на думата. „Това не означава, че всички те нямат домове. Повечето са избрали този начин на живот и понякога това е необяснимо“, каза Гелева.

  Бездомниците и скитниците са на възраст от 20 до 74 години. Един от тях е бил настанен в жилище в харманлийско село, но по-късно е починал от естествена смърт.

  Останалите 7 са регистрирани в община Димитровград. Те са били приютени в Център за временно настаняване. Двама самоволно са напуснали. Сред тях е жена на 74 години, която от години живее на улицата. По адрес е регистрирана в Пловдив, като има собствен дом и близки в община Първомай. Жената си е внушила, че в нейната къща има нещо, което й пречи да бъде там. Тя от години пребивава в Димитровград.

  „Жената живее в някакъв минал период. Изглежда адекватна, но не може да прецени колко е опасна за здравето и живота си“, каза Сийка Гелева. Тя уточни, че в тази връзка е била проведена институционална среща в община Димитровград. Шефката на социалните е провела и личен разговор с жената и е успяла да я убеди да я настанят в Центъра в Димитровград. Там обаче тя прекарала една нощ и е напуснала доброволно. Възрастната жена приемала, че нейното пребиваване на улицата от сутрин до вечер, си е нейната работа. Искала вечер да преспива някъде и посочвала място, което от години не съществува.

  По случая със скитащата жена е уведомена Окръжна прокуратура – Хасково с цел да се вземат адекватни мерки за предприемане на грижи за здравето на възрастната жена.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ро
   ролинг стоунс
   36 -2
   18:39, 10 яну 2024
   Абе има един в Хасково до автогарта предимно се мотае,хвърля камъни.Няма ли кой да го прибере!Хвърля камъни и боклуци,понякога е агресивен,едно време такива ги пребираха.Сега може да пречука някой луд някоя жена или дете,и няма да има съд,нищо!!!
   • Ас
    Асково бардакa и чардака
    21 -9
    22:36, 10 яну 2024
    И в общината има също още един не е луд , но са луди тези които са го издигнали и гласували за него наскоро..
  • 2
   Йо
   Йордан
   6 -4
   13:26, 11 яну 2024
   В общината има много луди, не е само един.
  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини