От х:

Днес в x:

Двама без дом вече намериха подслон в общинския приют

Изображение 1 от 5

  Двама души вече са потърсили подслон във временния приют за бездомници в Хасково. Той се намира в сградата на бившата баня в квартал „Република“. Финансирането му е от общинския бюджет.

  Приютът отвори врати на първи декември и ще продължи да приема нуждаещите се от покрив през студените зимни дни до 31-ви март 2020 година.

  Двамата, които са настанени в момента са мъже, обясни охранителят дневна смяна. Очаква се тази вечер в приюта да бъде регистрирана и една жена.

  Обитателите на подслона се насочват от социалните служби.

  Помещението е със самостоятелен коридор, санитарен възел и душове. Осигурени са седем легла в няколко отделни стаи, обособени за мъже и жени. Има и няколко допълнителни легла, който да се използват при нужда.

  На второто си заседание новия Общински съвет на Хасково гласува приютът да бъде отворен 24 часа, а не както беше в предходните години само в най-студената част на денонощието. Обитателите му можеха да остават под под покрив само във времето от 18 часа в единия ден до 9 ч. на следващия.

  Днес по обяд двамата настанени се бяха възползвали от слънчевото време и не бяха в стаята си в приюта.

  „Отидоха на разходка, обичат да обикалят, трудно може да ги задържи човек тях на едно място, обособено, когато е хубаво времето“, обясни човекът от охраната.

  Заради 24 -часовото работно време на приюта, той е охраняем денонощно.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  Последни новини