От х:

Днес в x:

Наградиха най-активните читатели за 2023 г. в хасковската библиотека

  Награждаване на най-активните читатели за 2023 г. се проведе в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково. Отличията бяха връчени от директора на културното средище Анна Щилянова.

  При възрастните най-активна е била Росица Христова, която през миналата година е прочела 148 книги. Хасковлийката, която работи в магазин за здравословни храни, заяви, че харесва творчеството на американския писател на бестселъри Дейвид Балдачи.

  На второ място е хасковлията Димитър Димитров, който е прочел 130 книги.

  В детския отдел на библиотеката във възрастовата група от 4 до 8 клас на първо място е Лилия Данева със 117 книги. Втори е Денислав Моллов със 107 книги. На трето място е Виктория Желязкова с 87 книги.

  При по-малките читатели – до 3 клас на първо място е Елянур Йосифова с впечатляващия брой 698 книги. На второ място е Виктория Байрактарова с 502 книги, а на трето място е Теодора Въкова с 290 книги.

  По време на церемонията във фоайето на библиотеката бяха раздадени предметни награди, имаше и почерпка, осигурени от хасковлията Норис Балабанян, който от години работи в САЩ. Жестът му е посветен на покойната му майка Шаке Балабанян, която преди години е работела в библиотеката.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини