От х:

Днес в x:

Гюнайдън не си спомнял за сбиването с брадва в „Орфей“, грозят го от 10 до 20 г. затвор

Изображение 1 от 4

    Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 22-годишният хасковлия Гюнайдън Стоянов, който нанесе удар с брадва на свой приятел при пиянски скандал в хасковския квартал „Орфей“. Пострадалият 37-годишен Ахмед Ахмед беше откаран в МБАЛ – Хасково със счупен череп и с опасност за живота.

    След заседанието в Окръжен съд – Хасково днес обвиняемият заяви, че се познавали с Ахмед от около 2 години. Работели заедно във фирма за сметопочистване. На 12 ноември 2023 г. двамата били в компания пред магазин в „Орфей“, където се черпели от обяд. В един момент се скарали и по-младият мъж се прибрал в дома си в квартал „Република“. Малко по-късно се върнал и с брадва ударил в главата приятеля си в слепоочието вдясно, след което отново се прибрал. Около 18 часа е бил подаден сигнал в полицията и младежът е бил задържан.

    След днешното заседание в Окръжен съд – Хасково Гюнайдън заяви, че е изпил около 1 литър ракия и не си спомня за случилото се. Каза, че съжалява. Стана ясно, че е употребил метамфетамин, но той отрече.

    Прокурорът по делото Елеонора Иванова пледира обвиняемият да бъде оставен в ареста. Служебният му адвокат Димо Атанасов поиска мярка „домашен арест“ за клиента си. Юристът посочи, че Гюнайдън не е осъждан, има постоянен адрес, трудово е ангажиран и има добри характеристични данни.

    Обвиняемият от своя страна два пъти поиска „пробация“, въпреки че към този момент по делото не се разглежда налагането на наказание, а само се преценява дали да остане в ареста или не.

    Съдия Жулиета Серафимова прецени, че Гюнайдън трябва да остане в ареста. Сред мотивите й бяха, че е налице обосновано предположение, че той е съпричастен към деянието, има опасност да се укрие или извърши друго престъпление. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

    При доказване на вина е предвидено наказание от 10 до 20 години затвор.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Хи
      Химена
      16 -3
      22:21, 16 ное 2023
      А Методиев Борисов си се разхожда свободен след всички извращения .
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини