От х:

Днес в x:

EVN: Електромерите в Хасково не горят заради нас

Бай Радко Атанасов показва горялото ел табло

Няма проблеми с електрозахранването на Хасково, въпреки завишената консумация в студа. Електромери и бушони не горят заради нас. Категоричното становище на EVN е в отговор на запитване от Haskovo.net относно поредните запалвания на две ел табла в блоковете 20 и 21 на хасковския квартал „Орфей“ вчера. Пожарите са станали в рамките на няколко часа, а в първия блок са унищожени 6 електромера. Според домоуправителя Радко Атанасов, пламването на ел табло е прецедент за входа. Той обясни, че няколко дни по рано техници на електроразпределителното дружество са идвали да ремонтират горялото впоследствие ел табло. То е на 4-я етаж и обслужва 6 апартамента. Обитателите от етажа също намериха връзка на пожара с предходния ремонт. Те отхвърлиха официалния мотив - късо съединение с мотива, че по това време - 13.30 на обяд, в апартаментите не е имало толкова хора, които да включват наведнъж много електроуреди.

„Наши екипи са отишли в блока едва след възникването на пожара за обезопасяване на електрическата мрежа. Стандартна процедура, изисквана от пожарната“ категоричен бе пресаташето на EVN Крум Косев. Според него причината за пожара е външна. EVN няма нищо общо. Заради инцидента, целия вход стоя известно време без ток.

Любопитното е, че само няколко часо по-късно в съседния блок 21 също пламна ел табло. Този път инцидентът се разминал без изгорели електромери. Причината пак е късо съединение.

Г еорги Христов

Блок 20 в "Орфей"
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини