От х:

Днес в x:

Делян Добрев със сигнал до Главния прокурор за насаждане на етническа омраза в предизборната кампания в Хасково

Изображение 1 от 3

    Кметът на Хасково Станислав Дечев, който запазва мястото си за втори мандат, ще продължи да разчита на екипа си от първия. На днешния брифинг, след като спечели новия управленски мандат на балотаж, той заяви, че има много добър екип, с който смята да продължи занапред, но и призна, че в месеца на предизборната кампания има хора, които са с дългогодишен стаж в администрацията и са я напуснали. По думите му тези действия не са свързани с политиката и слуховете за уволнения и съкращения по политически причини са спекулация.

    Дечев благодари за подкрепата на всички, които са го припознали отново за кмет на Хасково.“ За мен това е огромна отговорност и ще направя всичко по силите си, за да свърша това, което съм обещал.“ Дечев подчерта, че кампанията, която е водил, е била правилно разбрана от хората и това е видно от резултатите. Той изрази задоволство и от солидната подкрепа, която е получил в селата и отдаде това на свършената работа там през последните четири години. Кметът обеща, че ще продължи да подкрепя малките населени места в общината.

    Сега ни чака работа. Очакваме добри новини за санирането на блоковете, каза Дечев. Той посочи, че ще направи всичко възможно да изпълни това, което е описано в предизборната му програма.

    „Отново казвам, че за мен Хасково са хората и затова продължавам да работя за подобряване на условията и услугите в нашия град“, добави той.

    Станислав Дечев не предвижда предложения за промяна в местните данъци и такси.

    Притесненията, за които той сподели, че има да изпълни обещаното-да свърши два пъти повече от това, което е направил се екипа си през първия мандат, са свързани с евентуално нова криза, като тази с ковид пандемията и най-вече с нестабилността на държавата. „Това е едно от големите притеснения на общините по принцип, тъй като, когато няма стабилна държава, започва да се усеща по-слабо или изобщо липса на финансиране“. Затлачване на работата по Европрограмите, както и по плана за Възстановяване и устойчивост, по който страната ни така или иначе закъснява с две години, са други от опасенията на градоначалника на Хасково при настоящата политическа ситуация.

    „Въпреки това се надявам да успеем да запазим темпото на добра работа, което имаме с екипа ми през последните месеци, ще успеем да постигнем резултатите, които сме заложели“, добави Станислав Дечев.

    Пълната си подкрепа за него като областен партиен координатор и депутат от ГЕРБ даде Делян Добрев.

    По време на днешния  брифинг той обобщи, че резултатът на ГЕРБ в Хасковска област е категоричен и в сравнение с предходните избори е по- голям, запазен е броят-7 на общинските кметове от предходните местни избори.

    Добрев съобщи, че в сравнение с парламентарния вот през април тази година, се отчита значително увеличение на резултата сега. На парламентарния вот за ГЕРБ са гласували в областта 23 535 души, а на местните изборите през октомври за общински съветници са дали подкрепа 28 353 души. Тези 5000 гласа ръст сега са чистия партиен вот, посочи Добрев.

    За сравнение той цитира данните за ПП -ДБ през април, когато в областта са постигнали резултат на гласувалите за тях от 16 116 души. На местните избори сега за общински съветници отчитат 5043 гласа. „Пет хиляди гласа е твърдият електорат на Демократична България в област Хасково и това може да се докаже с исторически данни. Това пък води до извода, че „Продължаваме промяната“ не съществува в област Хасково.

    Делян Добрев съобщи, че е пуснал сигнал до Главния прокурор за „насаждане на етническа омраза, отъждествявайки ДПС с османската империя“ от конкуренти на ГЕРБ в предизборната надпревара в община Хасково. Става въпрос за разпространение в социалните мрежи от лични профили и ФБ група на съобщения, клипове и карикатури, в които се съдържат думи и изрази, които насаждат етническа омраза. Тези групи са изцяло от симпатизанти и поддръжници на „Спаси Хасково“, посочи депутатът. По думите му в кампанията за местните избори в Хасково единственият с коректно поведения  е бил Георги Иванов. „Въпреки, че ние сме дългогодишни опоненти с него, в тази кампания той говореше какво ще направи, не толкова се занимаваше с опонентите си. От другата страна-от ПП-ДБ, БСП и двете бизнес групировки, които ги подкрепят, не чухме нищо като тези, а само внушения“.

    Добрев посочи още, че ще съдейства на съответните органи по случая :„Като народен представител ще направя всички възможно да подкрепя усилията на компетентните органи да разкрият лицата, които се опитаха да създадат етническо напрежение в Хасково“, категоричен е той.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ам
      Ами вярно е
      60 -21
      17:04, 6 ное 2023
      А га пи кафе с Атаман ни рева
    • 2
      Th
      The Sheriff
      51 -50
      17:08, 6 ное 2023
      От ПП ДБ и бизнес групировките подцениха хасковския избирател. Цялата им кампания беше изградена на противопоставяне, разделение и език на омразата.
      Представете си какво би било ако имаха кмет. Само питам....
    • 3
      Дж
      Джем
      51 -10
      18:43, 6 ное 2023
      Очакваме да дойде Главния Прокурор, за да му разкажем за наркотиците и за саковете с Евро банкноти, които пристигаха на автогара Хасково и др.
    • 4
      Су
      Сусамзи
      50 -40
      18:43, 6 ное 2023
      До 10години южна България включително и Хасково ще е извън пределите на България.Честито на печелившите и горко им на победените.Спете спокойно Хасково
      • Пу
        Пурко
        27 -27
        19:29, 6 ное 2023
        Такава глупост скоро не бях чувал :)
      • Ша
        Шарения
        24 -9
        20:07, 6 ное 2023
        Ти чуваш ли се кви ги дрънкаш.
      • Сс
        сс
        19 -14
        20:21, 6 ное 2023
        даже много спокойно си спим.
    • 5
      Де
      Деляне?
      29 -16
      18:52, 6 ное 2023
      То и името ти се дели на няколко парча! Боклук!
      • До
        Добрев
        6 -6
        06:40, 7 ное 2023
        Ама фамилията му е добра.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини