От х:

Днес в x:

Хлебар с откъсната ръка след трудова злополука

Работник от фирма за производство на тестени изделия в Димитровград, вероятно ще загуби дясната си ръка над китката след трудова злополука,станала около 15 часа днес. 50-годишния Илия вече е настанен в димитровградските „Хирургии“ където е започнала ампутация под ръководството на хирурзите д-р Искров и д-р Туртов. Преди това, комисия от трима лекари са преценявали наложителността на операцията. Тя била неизбежна, защото долната част на ръката се държала само на няколко сухожилия.

Инцидентът станал след като мъжът пъхнал ръката си в машина за месене на тесто, докато тя била в работен режим. Барабанът захапал пръстите и ги премазал. Машината била спряна, а повиканите на помощ пожарникари едва успели да срежат болтовете на чугуненото устройство, за да освободят заклещената ръка.

За инцидента потвърди и собственикът на фирма „Протон“ Тодор Ангелов, чийто служител е бил Илия. В късния следобед той пишеше протоколи с инспекцията по труда за инцидента и причините довели до него. По думите му, Илия е добре и няма да бъде транспортиран до Пловдив. Имало шанс да се спаси ръката му. Подробности обеща по късно.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини