От х:

Днес в x:

Платформата самоделка незаконна, до 15 бона глоба за шефа

Товарната платформа самоделка, с която вчера около 14 часа димитровградчанинът Цветелин Лозев падна от четири етажа височина и се потроши, е напълно незаконна. За нея няма никаква документация, коментира разследващата инцидента Красимира Стоянова от Инспекцията по труда в Хасково.

При огледа на място във фирмата ЕТ „Нед-Недялко Господинов“ в складовата база на Димитровград се оказало, че ползването на платформата от хора е строго забранено. Забраната с подпис на шефа била разлепена навсякъде, потвърди инспектор Стоянова. Работниците обаче признали, че ползват платформата, вместо да се изкачват по стълбите.

Пострадалият работник е бил съвсем нов в екипа на търговеца, който се занимавал с продажба на едро на перилни препарати. Лозев бил на трудов договор към фирмата от 13 януари т.г.

Относно незаконното товарно съоръжение собственикът на фирмата е обяснил, че то било монтирано, когато купил сградата.

За напълно незаконното съоръжение фирмата може да отнесе глоба от 1500 до 15 000 лв, уточни Красимира Стоянова. Какъв ще е точният размер на санкцията ще се преценява след окончателното приключване на проверката по случая.

За незаконното съоръжение е сезирана и Дирекцията за технически надзор, която ще направи отделна проверка.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини