От х:

Днес в x:

Работник натрошен при злополука в птицекомбината


47-годишен работник в хасковския птицекомбинат е с 4 счупени ребра след злополука, станала днес по обяд. По първоначална информация, мъжът е бил блъснат от трактор, потеглил на заден ход. Возилото е имало ремарке натоварено със слама, което вероятно е ограничило видимостта на шофьора. От удара работникът е със счупени ребра от 5-то до 8-о, контузия на бял дроб и травми по тялото. Добрата новина е, че мъжът е в съзнание, без непосредствена опасност за живота. Настанен е в отделението за интензивно лечение в хасковската МБАЛ. Обстоятелствата около злополуката остават неизяснени, в момента тече проверка от Инспекция по труда-Хасково. Случаят се разледва и от полицията, но официална информация оттам няма.

Пострадалият е служител на една от най-известните български фирми за производство на пилета и пилешки продукти. Тя се помещава на територията на бившия птицекомбинат, заедно с други птицепроизводители. Седалището на фирмата обаче е в Панагюрище и засега нямаме връзка с тях за да изясним напълно ситуацията, коментират от Инспекцията по труда, които обещаха повече подробности в понеделник.

През февруари 2012-та година друга трудова злополука на същото място, костваше живота на 40-годишен електричар от Маслиново, който бе поразен от ток, докато сменял изгоряла крушка.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини