От х:

Днес в x:

Трагедия на Кенана: 20 000 волта убиха двама млади мъже (обновена)

Покрусените роднини оплакват гибелта на момчетата

Високо напрежение уби на място двама млади мъже, заети със строително ремонтни работи в двора на хотел Фантазия тази сутрин около 9.30 часа. Трагедията се случила, докато момчетата повдигали пилона на националното знаме. То било предназначено за националния празник 3-ти март, но синът на собственика на хотела Румен Балкански - Красимир, решил че е грехота българското знаме да стои на земята. Затова повикал приятеля си Валентин да го вдигнат на пилона, още повече, че по традиция българското знаме се поставя на всеки строеж. А хотелът тъкмо се достроявал. При вдигането обаче металния прът се допрял до минаващия отгоре далекопровод от 20 хиляди волта. Образувалата се волтова дъга се стоварила върху двамата мъже и ги убила на място. Според специалисти и двамата не са имали никакъв шанс. Медиците с две линейки, озовали се на местопроизшествието, само констатирали фаталния изход. Мястото бе отцепено от полиция, а покритите с бял саван тела стояха часове в изкопите, където ги застигнал токът убиец. Около тях плачеха десетки близки и роднини.

В пълен шок от трагедията около тях стоеше бащата на Красимир Румен Балкански. Хасковският бивш общински съветник тъкмо готвел сватба за големия си син. Придумал го да мине под венчило на 35 години, като по-малкия му брат, който е щастливо задомен с деца. Сватбата била насрочена за тази пролет. Токовият удар отне от съпругата му и 33-годишния Валентин Иглев. Той бил приятел от детинство на Красимир.

Зачернената фамилия Балкански е отменила всички мероприятия и резервации в хотела си. Не са могли да откажат само на новобрачна двойка, които избрали Фантазия за заветното "Да". Резервацията била за 7 март и хората нямали вариант за ново място, още повече, че поканите били разпратени. За да избегнат непосилното за тях преживяване, Балкански смятат да напуснат града на тази дата и да заминат, според някои, в чужбина. 

Далекопроводът-убиец принадлежи на EVN, но е в пълно съответствие с изискванията на закона. Според наредба № 3 от 9.06.2004 г. за устройството на електрическите уредби и електропроводните в населени места, минималната вертикална дистанция от жиците до земята трябва да е поне 7 метра. Във влажно и мъгливо време, каквато бе в петъчната утрин обаче, проводимостта на въздуха рязко се увеличава и волтовата дъга става не само възможна, а и много вероятна. 

Haskovo.net изразява най-искрените си съболезнования към близките и роднините на загиналите.

Нека почиват в мир!

Злополуката е станала по време на строителни работи

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини