От х:

Днес в x:

Майка, баща и 18-годишният им син са задържани за купуване на гласове

    Майка, баща и 18-годишният им син са задържани за купуване на гласове в димитровградското село Крепост. Това съобщи на пресконференция днес директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково старши комисар Чавдар Георгиев. Акцията е реализирана тази сутрин след сигнал за купуване на гласове преди предстоящия балотаж на 5 ноември. Семейството е било наблюдавано от полицаите повече от месец.

    Жената е на 37 години, а мъжът е  38-годишен. Той е криминално проявен за насилствени действия и наркотици. Сочен е за местен лидер и човек, от който жителите на селото "имат респект", заявиха от полицията. Семейството  живее в селото, където стопанисва заведение за бързо хранене. В него е открит тефтер с около 20 имена и суми, лаптоп и незаконна пушка. От МВР отказаха да съобщят какви са сумите, но уточниха, че са в различен размер.

    От полицията съобщиха още, че нямат информация някой от задържаните да е участвал в секционна избирателна комисия на първия тур на изборите на 29 октомври. По случая е образувано досъдебно производство.

    Старши комисар Чавдар Георгиев обясни, че покрай изборите за местна влас има още две такива производства, образувани преди първия тур. Проведени са специализирани полицейски операции, при които има проверени 172  места, 585 лица от активния криминален контингент, над 6000 моторни превозни средства, връчени са и 62 предупредителни протокола, като при някои има отказ да бъдат подписани.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ал
      Алекс
      30 -2
      15:45, 3 ное 2023
      От 2020г. в жилищните сгради се продават наркотични вещества, след като умишлено не задържате наркодилърите...............
    • 2
      Ба
      Бай Танас общественик
      11 -2
      19:11, 3 ное 2023
      За кой кандидат купуват гласовете? Единият е досегашния кмет Митю Македонеца а другата претендентка е герберка!
    • 3
      Ку
      Кунка
      12 -1
      19:39, 3 ное 2023
      Няма ли някой Крепостчани да каже кой е тоя и за кого е купувал? Щом сега купува,сигурно е купувал и миналата седмица,защо чак сега го арестуват?
      • Му
        Муньо
        8 -2
        00:04, 4 ное 2023
        Тия не са Крепостчани,те са си крепостни.Половината гласуват за Ковачки-гледат как пушат комините и гласуват за неговите хора.Половината гласуват за Герб.Та не чакай някой да наруши омертата.В понеделник ще стане ясно.
    • 4
      :)
      :)
      0 0
      09:50, 6 ное 2023
      За Македонаца са гласували доста по-малко от колкото на предишните избори за кмет 2019.Тогава на балотажа са били 522,сега са 269.Тогава обаче никой не гонеше купувачите на гласове.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини