От х:

Днес в x:

Ростислава Жекова: Имаме единствения граждански проект за общински съветници с обществени каузи, а не с политически амбиции

Изображение 1 от 2

    ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРСКО СЕМЕЙСТВО, ЗООДОБРОВОЛЦИ, ФОЛКЛОРЕН КЛУБ ”СЛАВЯНИ“ И „РЕГИОНАЛНА ЗАНАЯТЧИЙСКА КАМАРА“ ЩЕ ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ОБЩИНА ХАСКОВО С №4 В ИНТЕГРАЛНАТА БЮЛЕТИНА

    Поставихме началото на граждански проект, който има за цел да превърне каузите ни в устойчиви политики в Община Хасково.

    Гражданските позиции, както и тяхното отстояване, са в основата на въздигането на всеки народ и всяка държава. Те са тези, които поставят ценностите на един народ на правилните места. Надяваме се да успеем да направим същото и в нашата община.

    Водачът на гражданската листа е Ростислава Жекова. Тя е адвокат с повече от 20 години стаж към Адвокатска колегия-Хасково и специализация по Европейско право в СУ ”Св.Климент Охридски”. Семейна е, с две деца. Адвокат Жекова е професионалист с обществени позиции, организатор на благотворителни инициативи „Вяра, Традиции, Род и Родина” и участник в съдебните битки за намаляване на таксите за детски градини в Хасково през 2013-2014-а година. Понастоящем е активен член на ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРСКО СЕМЕЙСТВО и радетел за защита на семейните ценности и децата.

    „В града ни трябва да бъдат установени норми на обществена политика и устойчиво развитие, с ясно поставен акцент върху културата, обществените каузи, образованието, инфрастуктурата и икономическото развитие. Трябва да бъде разбит модела на послушния общински съветник, от когото се очаква да следва партийна лоялност и да бъде изграден модел на деен представител на обществото, работещ за реализирането на каузи за промяна на града ни. Ето защо, в нашата листа присъстват почти изцяло само хора от граждански организации без конкретна партийна обвързаност, но с много идеи за положителна промяна в града ни, които са доказали позициите си волята за тяхното отстояване в годините назад.”, категорична е адвокат Жекова.

    Местната култура намира своето лице в листата чрез яркия си представител Мария Рубенова Малчанова (Бялкова). Тя е един от най-изявените деятели във фолклорното изкуство в града, като повече от 15 години е ръководител и създател на Фолклорен клуб ”Славяни”. Със своето образование по Българска филология,  Публична администрация и Специализация като Преподавател по български народни танци, с 20-годишен опит в читалищната сфера и работата си като Председател на Регионална занаятчийска камара- Хасково и като изявен общественик и активен участник и организатор на множество благотворителни концерти, фестивали и базари, Мария Малчанова си поставя цели да защитава интересите на всички културни дейци и да работи за подобряването на културния и обществен живот в Хасково. „Необходима е промяна в работата и защита на културните институции и на читалищата в Община Хасково, за да се защитят интересите на гражданите и да се подобрят условията на сградния фонд“, е нейното мнение.

    Представителство в листата намира и местната Неправителствена организация „Зоодоброволци” в лицето на председателя й- строителния инженер и магистър по икономика на строителството Георги Щерев, заместник председателя и магистър по начална училищна педагогика- Марена Цикалова и активистката Дора Иванова. Водени от любовта си към животните, без да са политически лица, те следват идеята за изграждане на хармонична, чиста и безопасна обществена среда ориентирана към хората и животните. Стремежът им е към постигането на сигурна среда за хората чрез постепенно извеждане на безстопанствените животни от улиците на града, като се прилагат добрите практики, взаимствани от останалите места у нас и в Европа. И това при условия на спазване нормативните изисквания за хуманно отношение към животните.

    Дългогодишният заместник- председател на Управителния съвет в сдружение за Учителска взаимна помощ и първият общински съветник, внесъл докладна записка за приемане на Програма за подпомагане от Община Хасково на семействата с репродуктивни проблеми още през 2010-а година Недялка Иванова, също е част от листата. Тя е специалист предучилищна педагогика и соматопедия, и дългогодишен председател на ВМРО Хасково.

    Другият активен член на ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРСКО СЕМЕЙСТВО в листата на ВМРО е Габриела Милкова. Тя е специалист по социална педагогика и приложна психология, завършила Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. Семейна, с едно дете. Изявена с ярките си позиции в защита на семейството и децата.

    Местната адвокатура е представена и от адвокат Любомир Гочев Лозков. Той е израснал и учил в Хасково, завършил СУ „Климент Охридски” и повече от 20 години упражнява професията с достойнство. Женен с две деца. „Иска ми се младите хора да имат добра перспектива за работа и водене на пълноценен живот в града.Вярвам,че това е възможно ако всеки поеме отговорността си“, казва той. „В практиката си съм се сблъсквал с многобройните проблеми с ВИК в града ни и имам визия за тяхното разрешаване.”

    ПОДКРЕПЕТЕ НИ С № 4, ЗА ДА ЗАЩИТАВАМЕ ОБЩЕСТВЕНИТЕ КАУЗИ В ОБЩИНА ХАСКОВО!

    ВРЕМЕ Е ГРАЖДАНИТЕ ДА ИМАТ СВОЕ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ!



     

    Купуването и продаването на гласове са престъпления!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини