От х:

Днес в x:

40 годишен чете по две книги на ден

Читател №1- Костадин Стоянов

40 годишния Костадин Стоянов може да кандидаства в книгата на „Гинес“ в раздел най-бързо четене. Оказа се че абонатът на димитровградската библиотека „Пеньо Пенев“ е заел 452 книги за цялата предишна година. Като се махнат празниците, съботите и неделите, излиза че човекът се „справя“ средно с по 2 книги на ден, изчислиха хората от библиотеката. Като най-активен читател, Костадин бе награден лично от министъра на културата Вежди Рашидов с призът учреден миналата година от библиотеката-безплатен годишен абонамент и най-чаканата книга на 2009-та година- „Изгубения Символ“ на Дан Браун.

204 заемания пък е направила 12 годишната Габриела Иванова от местното училище „Пенчо Славейков“ Тя бе победител сред читателите до 14 годишна възраст. Момичето заемало почти по равно развлекателна литература и списания, и изискваните заглавия от училищната програма. Габриела получи от министъра детска енциклопедия и карта за безплатен достъп до културната институция.

Министър Рашидов дойде и си отиде под звуците на маршова духова музика. Негов ескорт бяха местните депутати Иво Димов, Иван Петров, областния Румен Данев и кметът Стефан Димитров. В Хасково културния министър ще представи книгата си „Вежди Рашидов. Изкуство и власт“

Г. Христов

12 годишната Габриела с министър Рашидов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини