От х:

Днес в x:

Първи регистрации за местните избори в ОИК-Хасково

Два инициативни комитета и една партия вече направиха регистрации за участие в местните избори през октомври за избор на общински съветници, кмет на общината и кметове на кметства в ОИК Хасково.

Първата регистрация е на Инициативен комитет, в който влизат: Янчо Апостолов, Димитър Добрев, Даниел Янков, Дойчо Кръстев и Димо Костов. Те издигат като независим кандидат за кмет на община Хасково Николай Ставрев.

Известни са още три имена като кметски кандидатури до момента: от Възраждане на депутат Георги Георгиев, от ГЕРБ-на настоящия кмет Станислав Дечев и на бившия кмет на Хасково Георги Иванов, който управлява град четири мандата. 

Като независим ще участва в изборите за кмет на с.Въгларово Господин Георгиев. В инициативния комитет, който го издига влизат: Димчо Трендафилов, Веселин Ангелов и Веселин Георгиев, направи регистрацията си също днес.

С днешна дата е и регистрацията на „Възраждане“ за кмет на Хасково, за общински съветници и за кметове на селата: Войводово, Орлово, Конуш, Узунджово, Мандра, Гарваново, Въгларово, Малево, Криво поле, Динево, Клокотница, Стамболийски, Книжовник, Николово, Манастир, Стойково, Подкрепа, Корен, Брягово и Александрово.

Общинската избирателна комисия назначи и разпределението между партиите и коалициите в 149-те секции, които ще са с по 7 и 9 членове. За  ГЕРБ-СДС са разпределени  295 места, за „Продължаваме промяната – Демократична България“ - 266 места, за „Възраждане“ – 172, за ДПС – 170 места, по един член за във всяка СИК ще имат от „БСП за България“ и „Има такъв народ“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини