От х:

Днес в x:

Владимир Запрянов на 60: Всяка нова изложба е една нова любов

    Безспорно едно от събитията в културния живот на Хасково през годината е изложбата на художника Владимир Запрянов. През тази година авторът, роден в Димитровград, но свързал няколко десетилетия-творчески и жизнени с южния град, навършва 60-годишния си юбилей. На него е и посветена изложбата му „От моите 60“.

    Приятели, част от колегите му и много почитатели на творчеството на Владимир Запрянов дойдоха тази вечер в галерия „Форум“, за да го приветстват. Навръх Празника на града, който се отбелязва днес, с уважения го поздравиха и кметът Станислав Дечев и заместничката му Мария Вълкова.

    В тази емоционална обстановка и на фона на посланията, които всеки от публиката разчете посвоему от платната на автора, директорът на Художествената галерия „Атанас Шаренков“, под чиято шапка е и „Форум“ -Татяна Форева обяви, че платното „Привечер II“ на Владимир Запрянов обогатява безценния фонд на галерията. Тази картина е типична и описва Владимир Запрянов в неговия дълъг творчески път, посочи за избора галеристката.

    Всяка една нова изложба е като една нова любов. Картините във всяка от тях показват градацията на автора в естетичен план, като мозайка, чрез която дори и хората, които не го познават до момента, могат да го усетят, сподели пред публиката си развълнуваният от срещата си с нея отново след пет години Владимир Запрянов.

    Като емоционален спомен от Хасково, когато е бил ръководител на галерията и част от активния културен живот на града, Владимир Запрянов посочи откриващата изложбата си картина, на която е изобразена построената през 1850 г. къща на Бояджи Оглу, приютила днес един от красивите ресторанти на Хасково. Навремето тя е била Къщата на художниците, където в творческа и близка приятелска обстановка са се изграждали водещите местни автори.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини